Четвер, 25.04.2024, 15:35:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 21
19 квітня 2012 р. відбулося свято наукової книги у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич». Тут було презентовано дослідження заступника генерального директора з наукової роботи, к. і. н. Семена Побуцького під назвою «Галицька митрополія в контексті міждержавних і міжконфесійних відносин ХIV – XV століть».
Для кожної наукової установи, кожного науковця, видання нової книги є справжнім святом. І це не дивно – адже нововидана книга є підсумком багаторічної праці автора або авторського колективу, вона узагальнює всі отримані знання в працесі дослідження, є мотивацією для інших науковців у розв’язанні порушених проблемних питань. Презентована у Галичі книга дає змогу простежити складну історію Галицької митрополії в стосунках з тогочасними провідними центрами – Константинопольським патріархатом, Апостольською столицею, Московським князів ... Читати далі »
Переглядів: 734 | Долучив: Dnister | Дата: 21.04.2012

До свого 350-ти річчя обласний центр Прикарпаття отримає ще й подарунок у вигляді ювілейної монети. За інформацією офіційного сайту Національного банку України, вже 26 квітня вони будуть введені в обіг.
Це будуть пам'ятні монети "350 років м. Івано-Франківську" із серії "Стародавні міста України".
Тираж срібної монети номіналом 10 гривень – 3 тисячі штук, монети з нейзильберу номіналом 5 гривень – 35000 штук. Повідомляє офіційний сайт Національного банку України.
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 21.04.2012

Восени минулого року громадськість України відзначила 200-річчя Івана Вагилевича та Маркіяна Шашкевича — засновників «Руської трійці».
В столиці Прикарпаття, звідки походить Іван Вагилевич, до ювілею планували встановити пам’ятник «Руській трійці». Думка визріла ще 2008-го, однак ідея і сьогодні витає в повітрі через банальну нестачу коштів.
Тим часом в Івано-Франківську ще в червні 2011-го провели громадські слухання та обрали з-поміж шести проектів два найвдаліші — авторства Володимира Довбенюка та Степана Федорина. Визначилися також із місцем встановлення пам’ятника — у невеличкому сквері («праве крило» якого славиться тим, що там є пам’ятник Адамові Міцкевичу) в історичній частині міста, позаду медичного університету.
Як пише "Д ... Читати далі »
Переглядів: 717 | Долучив: Dnister | Дата: 21.04.2012

На Великодні свята 1955 року на даху клубу у Вижньому Березові на Заріці замайорів синьо-жовтий прапор. Кадебістським службам не вдалося з’ясувати, хто його повісив.
Ця звістка облетіла всі Березови і навколишні села. Голова сільської ради Дмитро  Негрич зателефонував у Яблунівський МДБ, однак був вихідний і ніхто не відповідав по телефону. Доповів у Яблунівський райвідділ міліції і розпорядився, щоб зняли прапор.
Аж у понеділок приїхали три «бобики» з МДБ, міліції і райкому. Начальник МДБ  Жигалов і оперуповноважений по Березовах Гребенюк вели розслідування. Однак все було марно. Допити, погрози, побої, залякування нічого не дали…
Аж з настанням Української державності в 1995 р. при укладенні книжки «Березуни» ( ... Читати далі »
Переглядів: 799 | Долучив: Dnister | Дата: 20.04.2012

19 квітня працівники відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка підготували презентацію книги Квітослави Гнатишин-Скульської «Славні люди нашого міста». Модератором презентації була проректор Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ганна Карась.
На презентації виступив отець Ігор Пелехатий, директор видавництва «Нова Зоря», завдяки якому побачила світ дана книжка. Отець Ігор зазначив, що місто це не лише мури, архітектура, це мистецтво людських душ. Деякі уже відійшли у вічність, а інші є присутні поміж нас. Він розповів, що йому  дуже приємно було працювати над цією книжкою, адже це знаменний подарунок м. Івано-Франківську на 350-літній ювілей.
Автор книги - п. Квітослава Гнатишин-Скульська розповіла про ідею її створення, людей, яких в ... Читати далі »
Переглядів: 580 | Долучив: Dnister | Дата: 20.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024