Четвер, 28.03.2024, 11:05:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 18
Про унікальні фортифікаційні споруди Прикарпаття - блокгаузи охорони залізничного мосту на р. Дністер (залізнична дистанція Дубівці – Єзупіль) тепер буде відомо значному коло осіб, які цікавляться фортифікацією та історією. Це стало можливим завдяки публікації під назвою «Польські залізничні блокгаузи», яка надрукована у найсвіжішому, квітневому числі (№5) журналу «Фортовед».
Дослідження підготоване на основі експедицій здійснених членами громадської організації «КІУР» (м. Київ) Олександром Кузяком і Максимом Ющенком та прикарпатським краєзнавцем Андрієм Чемеринським. Стаття подає передісторію будівництва блокгаузів, докладні описи північної та південної оборонних споруд. Цікавими для читачів будуть ілюстраційні матеріали щодо минулого та сучасного блокгаузів. Зокрема, тут розміщено світлини кожного блокгаузу, їхні схеми.
Переглядів: 760 | Долучив: Dnister | Дата: 18.04.2012

Зараз на Косівщині проходять заходи на відзначення 115-ї річниці з дня народження визначної особистості в історії України — лікаря-сподвижника Остапа Селянського.
Ім’я Остапа Селянського повернулось із забуття не так давно. Про нього гуцули складали співанки, а між місцевими жителями ходили легенди-оповіді про «невідмовного лікаря», який не раз і часто безкоштовно рятував від усіляких недуг простих людей з різних куточків Косівщини, "витягав з того світу".
Ще на початку кар’єри Остап Селянський став особистим лікарем митрополита Андрея Шептицького. Він був свого часу єдиним на Покутті доктором, який мав пересувний рентгенапарат. Це давало змогу ставити безпомилкові діагнози. Окрім того, він був лікарем широкого профілю.
А народився ... Читати далі »
Переглядів: 548 | Долучив: Dnister | Дата: 18.04.2012

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць та 350-річчя від дати заснування нашого міста під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка функціонує книжкова виставка-представлення.
Місто Станиславів веде своє літочислення від 7 травня 1662 року, коли цивільне поселення і фортеця отримали Магдебурзьке право. Пронеслися над містом століття, буремні події багатовікової історії. Але й сьогодні ми пишаємося його неповторною архітектурою європейського рівня, що об'єднала минуле і сучасне, працьовитими і гостинними людьми, особливою аурою культури і мистецтва.
Зацікавлений читач знайде на виставці документальні джерела, альбоми, присвячені дослідженню визначних пам'яток столиці Прикарпаття: книги В. Грабовецького, В. Полєка, М. Паньківа, Б. ... Читати далі »
Переглядів: 638 | Долучив: Dnister | Дата: 18.04.2012

Відреставрований бастіон Станіславської фортеці, розташований на розі вулиці Новгородської та Фортечного провулку, що в Івано-Франківську, відкриють для широкого загалу 4 травня.
Про це повідомив заступник міського голови обласного центру Прикарпаття Михайло Верес.
З його слів, реставрація бастіону – це «спільний проект підприємця і влади» і до оновленого бастіону після його відкриття, не виключено, переміститься центр виставкового життя Івано-Франківська.
Як повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Василь Білик, оновленим перед мешканцями та гостями Івано-Франківська постане не тільки власне бастіон, а й досі занедбаний Фортечний провулок, де планується покласти ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Долучив: Dnister | Дата: 18.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024