Середа, 08.05.2024, 17:35:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 18 » Івано-Франківськ: архітектурний портрет міста з віддалі часу
11:55:07
Івано-Франківськ: архітектурний портрет міста з віддалі часу
З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць та 350-річчя від дати заснування нашого міста під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка функціонує книжкова виставка-представлення.
Місто Станиславів веде своє літочислення від 7 травня 1662 року, коли цивільне поселення і фортеця отримали Магдебурзьке право. Пронеслися над містом століття, буремні події багатовікової історії. Але й сьогодні ми пишаємося його неповторною архітектурою європейського рівня, що об'єднала минуле і сучасне, працьовитими і гостинними людьми, особливою аурою культури і мистецтва.
Зацікавлений читач знайде на виставці документальні джерела, альбоми, присвячені дослідженню визначних пам'яток столиці Прикарпаття: книги В. Грабовецького, В. Полєка, М. Паньківа, Б. Гавриліва та ін. Особливої уваги заслуговують видання „Станиславів - Івано-Франківськ: місто давнє і сучасне" В. Шпільчака, З. Соколовського, М. Головатого та „Івано-Франківськ на давній поштівці: з колекції Зеновія Жеребецького", сторінки яких візуалізують нашу минувшину, розкривають різноманітну архітектурну поліфонію Івано-Франківська. У збірці есеїв М. Мицана „Станиславівські вежі" звертається пильна увага не лише на стан і використання архітектурних пам'яток, а й розкриваються різні містобудівні та мистецькі проблеми. 
Серед видань серії „Моє місто", які друкує видавництво „Лілея НВ" Василя Іваночка, є також чимало книг з визначеної тематики: „Станиславівська фортеця", Л. Штрайт „Станиславівські синагоги", С. Гайковський „Станиславів і його пам'ятки з давніх часів", С. Баронч „Пам'ятки міста Станиславова" та ін. 
На виставці  також представлено чимало сучасних краєзнавчих видань,  туристичних путівників та фотоальбомів. Красою міста можна помилуватися, гортаючи сторінки фотоальбомів Василя Пилип'юка, Тараса Яковина, видання „Наш Станиславів", альбому графіки Сергія Петрича.
Завітайте до нашої бібліотеки детальніше ознайомитися з виставкою „Івано-Франківськ: архітектурний портрет міста  з віддалі часу".

Переглядів: 644 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024