П`ятниця, 29.03.2024, 17:11:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 05
Станіславів на поштівках початку ХХ сторіччя є тим ідеальним містом, яке я полюбив і намагаюся досі поміж архітектурних покручів нинішнього Івано-Франківська розгледіти ті любі оку та серцю фрагменти старого міста. 
На початку 90-х я щонеділі ганяв в клуб філателістів, щоб полюбуватися старими листівками, оскільки купити їх не було змоги (коштували тоді вони 7-10 доларів). Тепер же милуюся тим містом в альбомі, виданому нещодавно на основі колекції поштівок пана З.Жеребецького, де здається зібрані всі види Станіславова, що друкувалися до Другої світової війни.
Наше місто протягом 350 років пережило 5 масштабних катастроф, коли відбулися суттєві руйнації міського середовища – його ДУШІ.

Переглядів: 740 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012

Уже вдруге в Юридичному інституті Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника за підтримки історико-краєзнавчого об’єднання «Моє місто», ГО «Галицький історико-політологічний центр», а також за сприяння Івано-Франківської міської ради проводиться конкурс студентських науково-практичних робіт. Цього року він присвячений 350-річчю м. Івано-Франківська і має назву «Від граду Ревери до м. Івано-Франківська: крізь віки в сьогодення та майбутнє».
Організатори конкурсу ставлять перед собою мету стимулювати наукову діяльність студентів, залучити їх до збереження історико-культурної спадщини м. Івано-Франківська та розв’язання практичних проблем розвитку міської інфраструктури, залучити їх у процес розробки шляхів соціально-економічного розвитку міста, напрацювання напрямів удосконалення роботи органів місцевого самоврядування.
Переглядів: 534 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012

Сьогодні на сесії міськради представник Комітету по вшануванню пам’яті Івана Пулюя Степан Пілка звернувся до депутатів та громадськості з приводу спорудження погруддя Івану Пулюю. За його словами, важливим є повернення Україні імен видатних вчених. Пам’ятник буде встановлено на розі вулиць Пулюя та Берегової.
Для його будівництва було відкрито спеціальний рахунок, куди небайдужі громадяни могли пересилати кошти. На День міста пам’ятник встановити не встигають, однак орієнтовне відкриття заплановане на травень цього року.
Переглядів: 509 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012

Сьогодні секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків проінформував щодо ситуації з реставрацією брами палацу Потоцьких. На його адресу прийшов лист від Карпатської нафтової компанії, в якому повідомляється, що вона готова долучитись до реконструкції брами.
Уповноважений доповідати на сесії Віктор Кімакович повідомив, що наразі йде аналіз кошторисної документації, а з наступного тижня підрядники перейдуть до реставраційних робіт. Від міської ради вимагається надання необхідних дозволів.
Переглядів: 514 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012

Книжкова виставка під такою назвою функціонує у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка. Вона присвячена 100-річчю з часу заснування українського скаутингу – Пласту, учасники якого створили живу легенду вірності Богові й Україні.
Український Пласт є складовою частиною світового скаутського руху, ґрунтується на його ідейних засадах та організаційних принципах, яким надано національного змісту.
Скаутська організація „Пласт" діяла в Галичині та періодично на різних українських теренах до 1939 р. Вона пройшла значний шлях розвитку і стала важливою складовою частиною національного суспільного руху. Після Другої світової війни пластовий рух був заборонений на рідній землі, але після проголошення незалежності нашої держави 1991 р. відновив свою діяльність. ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012

Обласний центр Прикарпаття матиме книжку із своєю комплексною історією. Видання приурочене 350-річчю Івано-Франіквська.
Сьогодні в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка відбудеться презентація книги Володимира Шпільчака, Зеновія Соколовського, Михайла Головатого "Станіславів – Івано-Франківськ: Місто давнє і сучасне".
Також заплановане відкриття персональної художньої виставки Володимира Шпільчака. Початок презентації о 16.00.
Переглядів: 634 | Долучив: Dnister | Дата: 05.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024