П`ятниця, 26.04.2024, 15:53:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 5 » Пласт: з любов'ю до Бога та України
11:34:42
Пласт: з любов'ю до Бога та України
Книжкова виставка під такою назвою функціонує у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка. Вона присвячена 100-річчю з часу заснування українського скаутингу – Пласту, учасники якого створили живу легенду вірності Богові й Україні.
Український Пласт є складовою частиною світового скаутського руху, ґрунтується на його ідейних засадах та організаційних принципах, яким надано національного змісту.
Скаутська організація „Пласт" діяла в Галичині та періодично на різних українських теренах до 1939 р. Вона пройшла значний шлях розвитку і стала важливою складовою частиною національного суспільного руху. Після Другої світової війни пластовий рух був заборонений на рідній землі, але після проголошення незалежності нашої держави 1991 р. відновив свою діяльність.
На виставці експонуються видання, в яких розповідається про   особливості виникнення і розвитку молодіжної організації,  розкриваються  її мета, форми та методи роботи, подаються відомості про організаційну структуру, окремі практичні вправи пластунів (Б. Савчук „Український пласт. 1911-1939", І. Андрухів „Західноукраїнські молодіжні товариства „Сокіл", „Cіч", „Пласт", „Луг", „Життя в Пласті", „Роман Шухевич - пластун" та ін.).
Особливо пізнавальною для зацікавлених користувачів буде книга „Пласт у Станиславові та Івано-Франківську", що побачила світ у  серії „Моє місто" (видавництво „Лілея-НВ"). Адже тут містяться достовірні спомини про українське товариське життя, документальні світлини й ілюстрації, інформація про сучасний стан пластового життя в Івано-Франківську тощо. 
Тож усіх краян, зокрема, молодих людей, запрошуємо до нашої бібліотеки для перегляду книжкової виставки „Пласт: з любов'ю до Бога і України".

Переглядів: 521 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024