П`ятниця, 19.04.2024, 08:49:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 11
8 квітня, у Вербну неділю, у переповненому залі Героїв Центру патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбулося свято «Семен Височан – Хмельницький Галицької землі». Захід відбувся в рамках угоди про співпрацю між управлінням освіти і науки Івано-Франківського виконавчого комітету та обласним козацьким товариством «Українське реєстрове козацтво». На свято прибули представники делегації міської влади Івано-Франківського міського та обласного козацьких товариств ВГО «Українське реєстрове козацтво» та «Українське козацтво», представники козацьких організацій Черкащини та Львівщини, учні та педагоги загальноосвітніх шкіл № 4, 6, 7, 12, 13, 17, директори шкіл-садків № 3 та № 7.
З цікавістю переглянули присутні літературно-музичну композицію «Ми – нащадки козацького роду» у виконанні земляків С. Височана – учнів Височанської ЗОШ І-ІІ ... Читати далі »
Переглядів: 577 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2012

В арт-холі «Кайрос» лікаря, мецената та громадського діяча Ольги Богомолець 5 квітня відкрилась виставки майстра з Гуцульщини Василя Бовича «Дідизна» за участі мистецтвознавців, представників рідновірства, діячів культури, фольклористів. Виставка триватиме до 17 квітня. 
На ній представлено понад 80 робіт сучасного декоративно-прикладного мистецтва Гуцульщини, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій та християнській духовності українців.
Косівський митець Василь Бович відзначається унікальним стилем і використовує особливу техніку різьблення по дереву – графіку в дереві. Крім, власне, різьби, застосовується тонування, аплікація писанковою шкарлупою, декорування штучними кораликами та перлами. Багато з них зберігаються в українських музеях та приватних колекціях. ... Читати далі »
Переглядів: 601 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024