Середа, 24.04.2024, 04:12:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 28
Принаймні, в цьому франківців сьогодні запевнили представники компанії-підрядника, яка виконує реставрацію в’їзної брами палацу Потоцьких в місті. Попередньо планувалося роботи закінчити до ювілею Івано-Франківська.
Нагадаємо, що історична пам’ятка палац Потоцьких перебуває у власності прикарпатського бізнесмена Олега Бахматюка. Нещодавно міська влада дійшла порозуміння із власником стосовно того, що потрібно провести відновлення даної споруди.
Вже другий тиждень львівський підрядник ТОВ «Будівельна компанія Трансбуд» виконує укріплення мурів брами, оскільки після дослідження було встановлено, що вони перебувають в аварійному стані.
Представник власника комплексу палацу Вадим Пісний розповів, що роботи заплановано закінчити у липці ... Читати далі »
Переглядів: 513 | Долучив: Dnister | Дата: 28.04.2012

Сто років тому, 10 березня 1912 року, відійшов у вічність парох Вижного Березова всч. о. Володимир Озаркевич – відома і шанована людина як серед священнослужителів, так і серед українських громадських діячів. Життєвий оптимізм, жертовність, гуманне ставлення до оточуючих, глибоке усвідомлення своєї місії на землі супроводжували його від студентської лави до останніх днів життя. Упокоївся він у віці 59 років і похований біля церкви в с. Нижній Березів.
З опублікованих спогадів і досліджень про родину Озаркевичів і, зокрема про отця Володимира, маємо можливість дізнатися, що він походив з родини священика, що його батько був послом австрійського парламенту, що його сестра – відома письменниця і громадська діячка Наталя Кобринська, що його дружиною була Ольга Рошкевич тощо. В усіх опублікованих матеріалах є згадка про те, що о. Володимир був переведений ч ... Читати далі »
Переглядів: 648 | Долучив: Dnister | Дата: 28.04.2012

Так буває, що за життя митець не потребує зримих виявів слави чи визнання, бо цілковито належить талантові. Таким, напевно, був художник Богдан Готь, котрий відійшов у засвіти 2005-го. Щоправда, буває і так, що не потребує тих виявів і його найближче оточення: хто споглядає байдуже, хто заздрить, хто остерігається щось втратити на його тлі. Чому за життя художника не було жодної персональної виставки — питання, на яке немає відповіді. Велику кількість творів Готя втрачено, бо, за словами людей, котрі близько товаришували з майстром, він не надто опікувався їх долею. Міг продати за малі гроші або просто віддавав на довічне зберігання. На щастя, частина творів потрапила в хороші руки. Напередодні Великодня в Музеї мистецтв Прикарпаття відкрито першу в Івано-Франківську виставку полотен художника Богдана Готя. 36 творів для експозиції надав із власної колекції о. Юрій Новицький.
Переглядів: 633 | Долучив: Dnister | Дата: 28.04.2012

Третя Всеукраїнська наукова конференція «Гуцульська діалектна лексика й лексикографія» відбулася на базі Коломийського інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
Більше 80-ти науковців з усієї України, а також мовознавці із Молдови та Угорщини з’їхалися на Прикарпаття для того щоб поділитися науковими напрацюваннями, дослідженнями про гуцульський діалект. Побували там і наші кореспонденти.
Гуцульський говір, один з унікальних  архаїчних говорів галицько-буковинської групи південно-західного наріччя. В цьому переконані учасники конференції. Вони зазначають, що нині в Україні етнографічні рухи майже зупинилися, а от гуцулам ще вдалося зберегти унікальну говірку, наголосив ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда: «Родзинкою Прикарпатт ... Читати далі »
Переглядів: 662 | Долучив: Dnister | Дата: 28.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024