П`ятниця, 29.03.2024, 16:25:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 10
9 квітня 2012 р. в актовому залі Галицької ЗОШ №1 І – ІІІ ступенів відбувся святковий захід під назвою «Усе робити треба нам на совість, за заповідями жити на землі». 
Його проведення стало можливим завдяки домовленості про співпрацю між Національним заповідником «Давній Галич» та Галицькою ЗОШ №1. Ініціатором свята виступила заступник директора з виховної роботи Галицької ЗОШ №1 Ірина Кердяк, вона була одночасно його організатором та режисером. Учасниками-акторами дійства стали учні 4, 7, 9 та 11 класів, а глядачами постановки - представники Генеральної дирекції Національного заповідника «Давній Галич», його наукові працівники, члени педагогічного колективу навчального закладу. 
Дійство проведено під час тижня, який передує великому святу Воскресіння Христового і його основною метою було пригадати присутнім про основні моральні засад ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2012

З нагоди святкування 350-ї річниці заснування міста Івано-Франківська, з метою приведення фасадів будинків-пам’яток архітектури та суміжних їм будівель і споруд, що розташовані в межах історико-архітектурної заповідної території в центральній частині міста, до належного стану Департамент містобудування та архітектури надає рекомендації та вимоги власникам будівель, щодо відновлення опорядження фасадів.
Власникам та співвласникам будівель і споруд необхідно виконати:
1. Відновлення втрачених автентичних елементів декору фасадів (штукатурки, облицювальної плитки, облицювального каменю, архітектурних деталей тощо).
2. Захист виступаючих елементів фасаду (підвіконників, карнизів, тощо) від впливу атмосферних опадів шляхом влаштування ві ... Читати далі »
Переглядів: 463 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2012

Після нашої публікації  «На Рожнятівщину — як на здибанку», у якій ішлося і про те, що спадок лауреата Шевченківської премії художника Опанаса Заливахи, зокрема його панно за мотивами українських казок та ліпка «Діти на підвіконнику», які нині в селі Ясені прикрашають приміщення дитячого обласного санаторію «Ясень» на Рожнятівщині, через виразні ознаки руйнування потребує уваги чиновників від культури і митців пензля, ситуація, виглядає, зрушила з мертвої точки. Як повідомив «Галичині» директор санаторію Зеновій Васильків, надати свою допомогу наразі вже зголосився знаний на Прикарпатті художник Богдан Бринський.
Ігор ЛАЗОРИШИН
Переглядів: 574 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2012

Драматичну історію життя жидівської дівчинки, коломиянки за походженням, а нині громадянки Польщі Рути Вермут минулого тижня почули у Музеї історії міста Коломиї («жидівської», бо в Галичині представники цієї нації так називали себе аж до середини минулого століття).
На зустрічі пані Рута репрезентувала книгу під назвою «Зустріла Людей». У назві немає помилки, саме таких Людей з великої букви зустріла пані Рута у своєму житті.
У цій книзі авторка описує реальні історії свого життя, яке могло б обірватися однієї миті під час Другої світової війни, коли навколо було систематичне переслідування і знищення євреїв нацистською Німеччиною і колабораціоністами, голокост. Тоді маленьку дівчинку разом з її сім’єю та іншими євреями везли на «смерть». Та вона хотіла жити і стрибнула з того злощасного пот ... Читати далі »
Переглядів: 609 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2012

Івано-Франківська станиця та округа Пласту проведе ряд заходів по відзначенню 100-річчя від дня складання першої пластової присяги. Основні святкування відбуватимуться протягом квітня й травня 2012 року. Також окремі події по відзначенню ювілею заплановані на осінь.
Подаємо перелік подій, що відбуватимуться до кінця весни:

9 квітня (понеділок) 13:00 - ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ ЗМІ
Під’їзд будинку колишньої української гімназії, де зародився Пласт у Станиславові (вул. Шевченка, 44);

10 квітня (вівторок) 15:00 – ВІДКРИТТЯ МУЗЕЙНОЇ ЕКСПОЗИЦІЇ «ПЛАСТ- ... Читати далі »
Переглядів: 515 | Долучив: Dnister | Дата: 10.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024