Вівторок, 23.04.2024, 22:01:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 10 » Запорука успіху в майбутньому – щоденна співпраця між науковою та навчальною установами
17:16:53
Запорука успіху в майбутньому – щоденна співпраця між науковою та навчальною установами
9 квітня 2012 р. в актовому залі Галицької ЗОШ №1 І – ІІІ ступенів відбувся святковий захід під назвою «Усе робити треба нам на совість, за заповідями жити на землі». 
Його проведення стало можливим завдяки домовленості про співпрацю між Національним заповідником «Давній Галич» та Галицькою ЗОШ №1. Ініціатором свята виступила заступник директора з виховної роботи Галицької ЗОШ №1 Ірина Кердяк, вона була одночасно його організатором та режисером. Учасниками-акторами дійства стали учні 4, 7, 9 та 11 класів, а глядачами постановки - представники Генеральної дирекції Національного заповідника «Давній Галич», його наукові працівники, члени педагогічного колективу навчального закладу. 
Дійство проведено під час тижня, який передує великому святу Воскресіння Христового і його основною метою було пригадати присутнім про основні моральні засади особистого та суспільного життя, які базуються на 10 Заповідях Божих. Глядачі мали добру нагоду спостерігати ілюстрації потреби щоденного виконання основ моралі; для кожної заповіді було підібрано відповідну життєву історію. Все проходило у динамічній формі і базувалося на реаліях сучасного життя – тому було цікаво глядачам різних поколінь. Кожен мав можливість подумати над своїм життям, поставити собі питання щодо виконання засад християнської моралі в щоденній практиці.  
Заступник генерального директора з питань розвитку та охорони пам’яток Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Дідух висловив подяку учням - акторам: «Шановні учасники цього святкового дійства! Від імені усіх співробітників Національного заповідника «Давній Галич» щиро дякую Вам за те, що подарували нам це свято. Дякуємо за те, що в час Великого посту Ви звернули наші думки до Вічного, до того без чого людина не може прожити на світі…». Також, ним для бібліотеки навчального закладу було подаровано ряд науково-популярних праць виданих Заповідником. 

Співпраця між Національним заповідником «Давній Галич» та Галицькою ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів є дуже важливим моментом в плані популяризації минулого краю, мотивації учнів щодо вивчення історії та участі в дослідженнях. В рамках співпраці наукові працівники Заповідника проводять лекції та екскурсії для учнів; натомість учні школи беруть активну участь у відкритті виставок, зустрічах з видатними особами у Картинній галереї Національного заповідника. Для учнів старших класів співпраця може бути корисною і для визначення свого майбутнього у житті, адже існуюча методична і практична база Заповідника дає змогу отримати практичні знання з краєзнавства, етнографії, мистецтва Прикарпаття.  
Чемеринський Андрій. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 583 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024