П`ятниця, 29.03.2024, 16:13:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2020 » Листопад » 19 » Франківцям показали, як виглядатиме інтерактивний “Музей зброї” у палаці Потоцьких
15:30:01
Франківцям показали, як виглядатиме інтерактивний “Музей зброї” у палаці Потоцьких

У рамках “Фестивалю культурного різноманіття” відбулися презентації візії Музею зброї в місті Івано-Франківську, яку представила очільниця проєктно-вишукувального відділу КП ПІК «Палац» Лариса Поліщук та онлайн-представлення візії Музею культурного різноманіття в місті Ботошані, яке є партнером проєкту.

Про це повідомили на сторінці КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» у фейсбук, пише “Західний кур’єр”.

“В Івано-Франківську під час реалізації проєкту будуть проведені роботи з облаштування музею зброї в одному з приміщень корпусу Ж на території Палацу Потоцьких. Музей буде інтерактивний, цифровий, наповнений спеціально розробленим програмним забезпеченням, засобами відтворення і сенсорними пристроями. Варто зауважити, що, окрім створення виставкових експонатів проєктом передбачено і проведення необхідних для цього ремонтно-реставраційних робіт та робіт з інженерного забезпечення музею”, – йдеться у повідомленні.

Приміщення будівлі будуть розплановані під музейно-виставкову функцію з необхідними додатковими приміщеннями обслуговування (вхідна зона, рецепція з адміністрацією, гардероб, санвузли, універсальний експозиційний простір). Концепцією музею передбачено облаштування кожної інформаційної зони приміщень сучасною презентаційною технікою: у вхідній зоні будинку – сенсорна панель, проекційні відео; у зоні перед входом до основного музейного приміщення – інтерактивний віртуальний промоутер-гід, інтерактивне проекційне відео; у головній залі – мультимедійні вітрини, інтерактивна сенсорна панель, динамічні зображення, панорамні медіа, тощо.

Крім закупівлі обладнання й наповнення експозиції музею, Програмою передбачені кошти на виготовлення науково-проектної документації та, власне на ремонтно-реставраційні роботи та інженерне забезпечення. Станом на зараз визначено та погоджено із Програмою межі опрацювання, площі та об’єми Корпусу Ж, в яких розміщуватиметься інтерактивний «Музей зброї», що необхідно для розробки науково-проектної, технічної документації.

В процесі розробки науково-проектної документації на реставрацію з пристосуванням буде виконано детальні реставраційні обміри корпусу; додаткові наукові дослідження та забезпечено постійний науковий супровід на усіх етапах проведення реставраційно-ремонтних робіт; сформовано пакет рішень з забезпечення збереження та відновлення автентичних елементів будівлі, та ряд інших, передбачених реставраційними нормативами заходів.

Заплановано розведення інженерних мереж, облаштування санвузла, реставрацію підлог на задіяній площі, очищення та оновлення штукатурки на стінах та стелі, робота з реставрацією столярних виробів заповнення віконних та дверних отворів, тощо.

На вході в музейний простір буде облаштовано пандус, для безбар’єрного доступу маломобільних груп населення. Також буде завершено реставрацію автентичних вхідних дверей.

Крім музейно-виставкової функції, приміщення планується використовувати для різнопланових клубних та пізнавальних зустрічей з тематикою, що відповідає музейній.


Переглядів: 165 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024