Середа, 24.04.2024, 13:16:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2020 » Листопад » 19

Про книжку Лілії Лишеги «Тисьмениця колись» 

Наприкінці жовтня цього року в івано-франківському видавництві «Дискурсус» з’явилася книжка Лілії Лишеги «Тисьмениця колись». Читачі «Збруча», мабуть, пам’ятають подачу кількох текстів авторки на сайті, а дехто з них після прочитання залишив захоплені коментарі, зокрема побажавши у майбутньому на цьому матеріалі видати книжку. Тоді Лілія Лишега не вказала, що ці тексти ‒ фрагменти задуманої книжки, але сам «закрій» матеріалу про це промовисто свідчив. І ось вже з’явилася сама книжка ‒ у повноті авторського задуму і доопрацьованих частинах.

... Читати далі »

Переглядів: 262 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2020

У селі Петранці на Рожнятівщині освятили пропам'ятну дошку славетному односельцю.
У рамках вшанування 100-річчя з часу жорстокого вбивства більшовицьким комісаром українського військового діяча, доктора права, команданта першого артилерійського полку у складі 1-ої бригади Українських січових стрільців, отамана Української Галицької армії Ярослава Воєвідки (5.03.1882-28-29(30).03.1920) в селі Петранці на Рожнятівщині, де він народився, освятили пропам'ятну дошку славетному односельцю, розповіла в соцмережі краєзнавиця Дарія Ониськів.

Дошку встановили на фасаді місцевої резиденції — на подвір' ї, де в сім'ї священника о. Корнилія Воєвідки народився Ярослав Воєвідка. ... Читати далі »

Переглядів: 176 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2020

У четвер, 19 листопада, в приміщенні музею мистецтв Прикарпаття відбулося урочисте вручення премії у галузі краєзнавства імені Володимира Полєка – відомого громадського діяча, науковця та літературознавця. Відзнака присуджується за вагомий внесок у справу вивчення, збереження і популяризацію історико-культурної спадщини та дослідникам Івано-Франківщини, які займаються науковим і всебічним вивченням нашого краю.

«У нашій області склалася традиція відзначення кращих дослідників краю. Премія імені Володимира Полєка -  імпульс розвитку краєзнавчого руху на Прикарпатті. Цей конкурс стимулюватиме дослідників у галузі історії, краєзнавства, етнографії, музейної справи до нових творчих пошуків, популяризуватиме вивчення історії ... Читати далі »

Переглядів: 162 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2020

У рамках “Фестивалю культурного різноманіття” відбулися презентації візії Музею зброї в місті Івано-Франківську, яку представила очільниця проєктно-вишукувального відділу КП ПІК «Палац» Лариса Поліщук та онлайн-представлення візії Музею культурного різноманіття в місті Ботошані, яке є партнером проєкту.

Про це повідомили на сторінці КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» у фейсбук, пише “Західний кур’єр”.

“В Івано-Франківську під час реалізації проєкту будуть проведені роботи з облаштування музею зброї в одному з прим ... Читати далі »

Переглядів: 167 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024