П`ятниця, 19.04.2024, 00:43:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2020 » Листопад » 15 » Кримінальна історія: постійні клієнти Зосиної волі
18:34:16
Кримінальна історія: постійні клієнти Зосиної волі

З багатьох історичних джерел ми дізнаємося про життя станиславівського «кварталу червоних ліхтарів» – Зосиної Волі (тепер вул. Коновальця), де розташовувалися будинки розпусти. Судячи з повідомлень преси, значну частину постійних клієнтів цих закладів складали військові. Цілком імовірно, що якби у Станиславові не було гарнізону, місцевий «квартал червоних ліхтарів» мав би набагато скромніші розміри. Однак це зовсім не свідчить про якусь особливу розбещеність станиславівських вояків. – пише “Західний кур’єр“.

Справа в тому, що військовим австрійської армії було дуже складно одружитися – для цього потрібно було збирати цілу низку документів, мати власний капітал і брати дозвіл у військового командування. Держава не була зацікавлена у жонатих військових, адже у випадку загибелі чи травми одруженого солдата його сім’ї виплачували солідну компенсацію. Знайти дівчину для побачень солдатові теж було непросто – залицяння до панянки «з доброго дому» в ті часи мусили закінчуватися одруженням. Залишалися хіба що зустрічі зі служницями та іншими дівчатами «з низів» або ж відвідування борделів, на яке військове керівництво дивилося крізь пальці.

Однак інколи розваги військових заходили занадто далеко. Так, у серпні 1911 року пригода на Зосиній Волі завершилася кривавою сутичкою.

Як повідомляла преса, «минулої неділі під ранок, поблизу цегельні Урмана на вул. Зосина Воля четверо п’яних чоловіків волокли за собою напівголу жінку, яка опиралася. На її крики прибіг поліцейський, але один з п’яних був військовим. Він витяг шаблю й сильно поранив поліцейського в руку. Залитий кров’ю поліціянт Штерлінський звернувся по допомогу до казарм, що знаходились неподалік. Але патруль прибув запізно, бо нападники вже втекли».


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 166 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024