Вівторок, 23.04.2024, 14:11:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » Музей імені С.Бандери у Старому Угринові приймає гостей
00:51:19
Музей імені С.Бандери у Старому Угринові приймає гостей
Місяць вересень виявився багатим на цікавих і відомих гостей, які відвідали наш музей. Зокрема, 26 вересня, гостями музею були п. Андрій Куцан (Мюнхен, Німеччина), зять Степана Бандери та п. Володимир Туркевич (м. Львів), нащадок відомих українських духовенських родів Туркевичів і Білецьких. Гості залишились надзвичайно враженими змінами в експозиції музею та визнали високий рівень експозиційної роботи науковців. Слова подяки записали до Книги відгуків:
«Шановний пане Степане і співробітники, велике враження зробив мій побут у музеї Степана Бандери. Це надзвичайний вклад праці від останнього мойого побуту. Працюйте дальше для великої справи і багато Вам успіхів».
Завідувач музею, п. Степан Лесів, поділився із планами подальшої експозиційної роботи, де буде представлено родину Провідника ОУН – Степана Бандери. Гості висловили готовність у подальшому допомогти у зборі матеріалів для розширення експозиції музею. Після завершення перебування у Старому Угринові п. Андрій Куцан та п. Володимир Туркевич у супроводі завідувача музею відвідали музей визвольної боротьби в м. Івано-Франківську та меморіальний музей «Дем’янів Лаз» на околиці обласного центру.
Наступного дня музей приймав семінар голів сільських та селищних рад Івано-Франківської області. До учасників семінару з промовами звернулись голова Калуської районної ради п. Василь Дзундза і Середньогринівський сільський голова п. Микола Василів. Про найновіші музейні надбання присутнім розповів завідувач музею п. Степан Лесів, а екскурсовод п. Леся Прокопів провела екскурсію залами музею. На завершення перебування учасників семінару на території меморіального комплексу завідувач музею рекомендував творити громадські музеї чи музейні кімнати у своїх населених пунктах, щоб зберегти цінні історичні матеріали для нащадків.
У середу, 28 вересня, до музею прибув представник історичного клубу «Холодний Яр», отаман холодноярського козацтва, п. Олександр Островський. Ознайомився з експозицією нашого музею, передав для бібліотеки примірники часопису «Козацький край». Поділився планами спорудження козацької церкви в Холодному Ярі та створення музею відомого повстанського отамана Юрія Горліс-Горського.

Переглядів: 584 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024