П`ятниця, 29.03.2024, 13:24:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 2 » Науковці Національного заповідника «Давній Галич» поглиблювали знання з музейного менеджменту
17:51:34
Науковці Національного заповідника «Давній Галич» поглиблювали знання з музейного менеджменту
Події, які відбуваються у світі, засвідчують те, що всі процеси є взаємопов’язаними. Яскравим прикладом цього є держави, які в останньому періоді зіткнулися з економічною кризою. Вона в свою чергу призводить до скорочення різноманітних видатків, зокрема, державного фінансування культури. Особливо це в одразу відчувають музейні заклади, які мають періодичні проблеми з оплатою охорони своїх експозицій та фондів, комунальних видатків. Щоб знайти вихід з скрутної ситуації, музеї повинні в першу чергу покладатися на своїх стратегічних приятелів – відвідувачів.
Саме з метою навчання музейних фахівців налагодженню довготривалих відносин з своїми відвідувачами, 1 березня 2012 року представники Національного заповідника «Давній Галич» (єдині з музейних закладів Прикарпаття) прийняли участь у семінарі з музейного менеджменту під назвою «Розширення кола відвідувачів музеїв». Наш Заповідник представляли заступник генерального директора з наукової роботи Семен Побуцький та завідувач науково-освітнього відділу Христина Береговська. 
Захід відбувався в Національному центрі Народної культури «Музей Івана Гончара» (м. Київ). Його метою було ознайомлення учасників з поняттям «розвиток аудиторії» та аналізом існуючих напрямків розвитку цієї сфери для кожного музейного закладу зокрема. Допомагала в організації даного всеукраїнського семінару британська громадська компанія «Кеттл Партнершіп», яка має значний досвід в співпраці з мистецькими і культурними організаціями, допомагаючи їм проведенням досліджень, випрацьовуванням стратегій, застосуванням на практиці знань і досвіду, розвитком міжнародного співробітництва.
Для Національного заповідника «Давній Галич», який об’єднує в своїй структурі кілька музеїв різного спрямування, тематика семінару була дуже важливою. Це не дивно, адже кожен музей зорієнтований на відвідувача і потребує власної популяризації. Без відвідувачів музеї не матимуть перспективи. Свою думку про семінар висловив заступник генерального директора з наукової роботи Семен Побуцький: «Отримані знання допоможуть музейним фахівцям налагодити відносини із своїми відвідувачами. Ми маємо розуміння шляхів, якими наші музеї можуть провести аналіз своїх відвідувачів і здійснити стратегічне планування. Ми повинні розвивати музеї Галича та Крилоса і віднаходити альтернативні джерела їхнього фінансування». 
Чемеринський Андрій. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 499 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024