Субота, 27.04.2024, 02:26:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » +Помер краєзнавець Мирон Мицан
19:35:04
+Помер краєзнавець Мирон Мицан
Громада Івано-Франківщини глибоко  сумує з приводу передчасної  смерті видатного громадського діяча, краєзнавця і колегу в розвитку туризму в області – Мирона Петровича Мицана, прощання з яким відбудеться у суботу 29 жовтня о 10.30 в приміщенні будинку «Просвіти» по вул. Грушевського.  
Мицан Мирон Петрович, народився 07 квітня 1955 року у місті Надвірна. За освітою інженер, закінчив Львівський політехнічний інститут, (1977 р.) та Московський патентний інститут (1986р.).
В Івано-Франківську працював на ВО «Карпатпресмаш»: інженером, заступником начальника фінансового та конструкторського бюро, працював в управлінні економіки ОДА, а згодом (1998-2002 рр.) заступником міського голови.
Один  з ініціаторів створення першої в Україні стратегії економічного розвитку міста та області, складовою якої окрім традиційних галузей визначив туризм і культуру. Брав активну участь у суспільно-політичному житті міста, сприяв відновленню діяльності товариств «Просвіта», «Української мови», був керівником первинних осередків та членом обласних управлінь, заступник голови правління «Туристсько-краєзнавчої спілки».
Як  непересічна особистість та патріот  він завжди цікавився і вболівав за стан, збереження та використання в майбутньому культурологічного середовища міста і краю. Автор низки цікавих та актуальних публікацій, зокрема книги «Станиславівські вежі». Лауреат міської премії ім. І.Франка 2008 року. Відомий краєзнавець та історик, виховав не одне покоління гідів-екскурсоводів, активно працював у розбудові туристичної галузі Прикарпаття. Відзначений відзнакою Міністерства культури і туризму України «За духовний внесок за створення духовних цінностей».
Останнім  часом (починаючи з 2002 р.) працював заступником директора виконавчої дирекції обласного відділення Фонду з тимчасової втрати працездатності.
На  різних посадах, протягом усього свого життя, Мирон Мицан був справжнім українським інтелігентом, відзначався особливою людяністю та добротою. Таким він залишиться назавжди в наших серцях. 
Вічна йому пам'ять!

Переглядів: 625 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024