Четвер, 28.03.2024, 17:18:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 9 » Презентовано двотомник про Патріарха УГКЦ Й.Сліпого
12:17:55
Презентовано двотомник про Патріарха УГКЦ Й.Сліпого
В Івано-Франківську презентували двотомне видання документів  КДБ про Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, автором якого є відомий український історик, професор Володимир Сергійчук, який протягом двох років вивчав та збирав усі матеріали.
«Тут зібрані документи, які пов’язані з його арештами та засудженням, тобто матеріали, які засвідчують його незламність в боротьбі за українську ідея, національну церкву і вірність Україні. Ми відібрали ті факти, які є найбільш промовистими. І абсолютна більшість, особливо протоколи допитів та стенограми судових засідань, друкуються вперше. Сьогодні, коли в суспільстві така нестабільна ситуація, людям потрібен маяк на який іти. Я хочу, щоб в Україні та усьому світі знали на кого рівнятися», - розповідає Володимир Сергійчук.
Дана книга вийшла за сприяння народних депутатів України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитра Шлемка та Василя Деревляного. Її безкоштовно роздадуть у бібліотеки на навчальні заклади. Адже за словами Дмитра Шлемка, це видання є надбанням для майбутнього покоління.
«Сьогодні люди мають такі документальні матеріали, тому вони повинні сідати і вчитися. Автор заклав цими документами основу для майбутнього, для того, щоб молоде покоління мало чого вчитися та над чим працювати», - зазначив Дмитро Шлемко.
Також, на презентації були присутні депутати Івано-Франківської обласної ради від фракції «Батьківщина», представники обласної державної адміністрації, громадських організацій та бібліотек міста.

Переглядів: 482 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024