П`ятниця, 26.04.2024, 21:15:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 14 » Про Калуш ще би довго не знали, якби чоловік не позичив гроші та не хотів би їх повернути
14:33:56
Про Калуш ще би довго не знали, якби чоловік не позичив гроші та не хотів би їх повернути

У центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл з нагоди 100-річчя ведення судочинства Калуського суду. Участь у заході взяли представники судової гілки влади Калуського міськрайонного суду та студенти Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій.

На «круглому столі» був присутній міський голова Ігор Матвійчук, інформують «Вікна». Про відповідальність і труднощі роботи у суді розповіли екс-голови Калуського міськрайонного суду Михайло Бейко, Наталія Бердан та Лариса Галущак. Студенти підготували доповіді про минуле і сьогодення калуського судочинства. Учасники «круглого столу» акцентували на історії Калуського правосуддя.

Цікавим фактом виявилося те, що перша письмова згадка про місто Калуш, яка припадає на 27 травня 1437 року, пов’язана із судовим процесом королівського підданого Драгуша із Калуша і шляхетного Митька з Куроша. Зокрема, у 1549 році польський король Сигизмунд ІІ Август уповноважує Белзького воєводу, коронного гетьмана і Галицького старосту Миколу Сенявського заложити (заснувати) місто Калуш. З цього приводу екс-голова Калуського суду Михайло Бейко зазначив: "Перша назва нашого міста іде з рішення суду. Мабуть, про Калуш ще би довго не знали, якби чоловік не позичив гроші та не хотів би їх повернути". А суддя спікер Володимир Онушканич жартома зазначив: "Тому залишається відкритим питання: що ж було першим на теренах Калущини: місто чи судочинство?".


Переглядів: 389 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024