П`ятниця, 26.04.2024, 07:15:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 27 » Стартував конкурс на кращий проект пам`ятника «Борцям за волю України» у Надвірній
14:15:29
Стартував конкурс на кращий проект пам`ятника «Борцям за волю України» у Надвірній
Згідно зі спільним розпорядженням голів районної ради і районної держадміністрації від 12 вересня ц. р. створено комісію з відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею згаданого пам`ятника у Надвірній. У складі комісії 13 членів. Очолив її – Михайло Янчук, головний архітектор району.
28 вересня у районній раді відбулося засідання цієї конкурсної комісії. Обговорено та затверджено вимоги та програму проведення відкритого конкурсу.

Вимоги та програма проведення відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею пам’ятника «Борцям за волю України» 
в м. Надвірна

1. Замовник Конкурсу.
1.1. Замовник відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею пам’ятника «Борцям за волю України» в м.Надвірна (надалі Конкурс) – Надвірнянська районна рада та Надвірнянська районна державна адміністрація.
1.2. Організацію проведення Конкурсу покладено на відділ культури та туризму районної державної адміністрації .
1.3. Конкурс є відкритим і до участі в ньому запрошують фахівців або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студентів архітектурних і художніх навчальних закладів.
1.4. Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.
1.5. Попередню реєстрацію бажаючих взяти участь не проводять.
1.6. Умови Конкурсу оприлюднюють у районних засобах масової інформації та на офіційних веб-сторінках Над­вірнянської районної ради та Надвірнянської районної державної адміністрації.

2. Мета і завдання Конкурсу.
2.1. Мета Конкурсу – виявлення кращої планувальної, пластичної й естетично-художньої концепції па­м’ят­ника, відображення відповідними художньо-пластичними засобами образу борців за волю України.
2.2. Перед учасниками Конкурсу ставиться завдання пошуку кращої концептуальної ідеї високомистецького архітектурно-пластичного вирішення пам’ятника «Борцям за волю України».
2.3. Для спорудження пам’ятника «Борцям за волю України» Надвірнянська міська рада погодила виділення земельної ділянки на площі перед адмінбудинком Державної податкової інспекції в Надвірнянському районі на вул. І. Мазепи.
2.4. Учасникам Конкурсу необхідно врахувати співмасштабність пам’ятника з існуючою забудовою, благо­уст­роєм прилеглих територій.
2.5. Конкурсні пропозиції мають передбачати заходи щодо візуального сприйняття пам’ятника та його огляд із проїжджої частини дороги на вул. І. Мазепи в напрямку до міста Івано-Франківська та міста Яремче, максимально врахувавши місце розташування пам’ятника у відповідності зі схемою реконструкції площі перед адмінбудинком Державної податкової інс­пекції (копію схеми можна отримати в організатора).
2.6. Пам’ятник рекомендується виконувати з довговічних матеріалів (бронза, граніт, природні камені тощо).
2.7. Проекти подають на Конкурс анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляють у верхньому правому кутку на перших сторінках усіх матеріалів проектів. Інформацію про авторів проекту, а також пропозицію щодо розподілу можливої премії між членами авторського колективу, завірені їх підписами, подають у скріпленому печаткою конверті з девізом.
2.8. Перед розглядом конкурсних проектів журі виключає з їх складу матеріали, не обумовлені Положенням та умовами Конкурсу.
2.9. Журі не розглядає проектів:
надісланих або поданих після закінчення встановленого терміну;
анонімність яких була свідомо порушена;
таких, що не відповідають вимогам Положення та умовам Конкурсу.
Такі проекти можуть бути рішенням журі допущені до участі на виставці конкурсних проектів з позначкою «Поза конкурсом».
2.10. Термін проведення конкурсу: оголошення Конкурсу – 30 вересня 2011 року, термін подачі конкурсних проектів для участі в Конкурсі – до 17.00 год. 30 січня 2012 року.
2.11. Проекти вважаються поданими у встановлені терміни, якщо їх надіслано на Конкурс або подано особисто не пізніше 30 січня 2012 року.
2.12. Конкурсні проекти в обсязі, зазначеному в умовах конкурсу, мають бути подані за адресою: м. Надвірна, майдан Шевченка, 33, кабінет №13.
2.13. Конкурсні проекти з 1 лютого 2012 року по 12 лютого 2012 року будуть розміщені у фойє районного Будинку культури, як виставка конкурсних проектів, яка буде відкритою для всіх відві­дувачів, та будуть винесені на громадське обговорення до 20 лютого 2012 року.
2.14. Робота конкурсної комісії, проведення виставки конкурсних проектів, громадського обговорення, оголошення результатів Конкурсу – до 15 березня 2012 року.

3. Склад та вимоги до конкурсних матеріалів.
3.1. Для участі в Конкурсі проектні пропозиції щодо місця розташування пам’ятника та його концепції необхідно подавати в такому обсязі:
- генплан з прилеглою територією (м 1:500);
- план детального плану­вання з благоустроєм (м 1:200);
- розгортки на вул. І. Мазепи, вул. Визволення, а також зі сторін адмінбудинків Державної податкової інспекції та відділу РАЦСу (м 1:200);
- макет пам’ятника;
- візуалізація пам’ятника з прилеглою територією;
3.2. Графічні матеріали подають на планшетах формату А1. Обсяг пояснювальної записки не більше двох сторінок друкованого тексту (формат А4) з визначенням орієнтовної вартості пам’ятника.

4. Порядок роботи журі Конкурсу.
4.1. Відкритий Конкурс проводять в один тур.
4.2. Журі приймає рішення – шляхом голосування простою більшістю.
4.3. Засідання журі вважається правочинним, якщо в ньому взяло участь більше половини його складу.
4.4. Члени журі участі в Конкурсі не беруть, не консультують учасників та утримуються від публічних заяв, що можуть вплинути на прийняття авторами проектних рішень.
4.5. Члени журі не мають права розголошувати будь-які відомості з розгляду проектів і визначення переможця.
5. Відзначення переможця Конкурсу.
5.1. Для відзначення кращого проекту Конкурсу встановлено премію в сумі 5000 (п’ять тисяч) гривень.
5.2. Можуть встановлюватись заохочувальні премії (не більше двох) у формі цінних пам’ятних подарунків, подяк і грамот районної ради та районної державної адміністрації.
5.3. Результати Конкурсу будуть оприлюднені на офіційних веб-сторінках районної ради, районної державної адміністрації та в районних засобах масової інформації.
5.4. Переможець конкурсу отримає право на подальше проектування пам’ятника та його виконання в матеріалі.
5.5. Конкурс вважається таким, що відбувся, якщо на нього подано не менше трьох конкурсних проектів, з яких хоча б одному журі Конкурсу вважає за необхідне присудити премію.
5.6. Якщо журі не визнало жодний проект таким, який може бути рекомендований для подальшої реалізації, замовники звільняються від зобов’язань перед переможцем Конкурсу щодо замовлення на дальшу розробку проектно-кошторисної документації.
5.7. Конкурсні проекти, подані для участі в Конкурсі, можуть бути забрані авторами впродовж 30 днів після оголошення підсумків Конкурсу.
5.8. Проект-переможець Конкурсу переходить у власність районної ради.

6. Витрати Конкурсу та контактна інформація.
6.1. Конкурс фінансують за рахунок коштів районного бюджету.
6.2. Витрати Конкурсу складають: грошова нагорода (преміальний фонд).
6.3. З питань проведення конкурсу звертатися за адресою: м. Надвірна, майдан Шевченка, 33, кабінет №13, телефони 2-33-51, 2-24-52, 2-91-48.

Організатор проведення Конкурсу – відділ культури та туризму районної державної адміністрації.

Переглядів: 650 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024