П`ятниця, 19.04.2024, 17:24:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 30 » У Калуші найстаріші дуби-пам’ятки охоронятиме виконком
14:52:56
У Калуші найстаріші дуби-пам’ятки охоронятиме виконком
Відповідно до рішення Івано-Франківської обласної ради від 22.06.2018 року № 866-22/2018 «Про внесення змін і доповнень у мережу територій та об’єктів природно-заповідного фонду області», територію загальною площею 1,2 га в районі вул. Робітнича мікрорайону Височанка було оголошено ботанічною пам’яткою природи місцевого значення «Височанські дуби» та охоронним зобов’язанням від 24.10.2018 року №34 передано під охорону виконавчому комітету Калуської міської ради в особі міського голови Ігоря Матвійчука.
28 листопада 2018 року під головуванням першого заступника міського голови відбулась нарада по вирішенню питань в ході створення об’єкту природно-заповідного фонду «Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Височанські дуби». На даному етапі прийнято рішення про розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальним підприємством Земельно-кадастрове госпрозрахункове бюро Калуської міської ради.
Розроблений проект буде винесено на розгляд та затвердження на сесії Калуської міської ради.
Станом на сьогоднішній день, ініціатором створення даного об’єкту природно-заповідного фонду – Василем Фіцаком, розроблено межові знаки та інформаційний стенд охоронного об’єкту відповідно до державних стандартів, які заплановано встановити після винесення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій міської ради.
Метою створення об’єкту природно-заповідного фонду є охорона старовікових дубів (вік окремих дерев становить близько 250 років), які є окрасою околиці міста Калуша, є місцем існування для багатьох видів комах та гніздування птахів. Навесні в трав’яному ярусі масово цвіте підсніжник звичайний ( Galanthusnivalis L) -вид, що занесений до Червоної книги України.

Переглядів: 294 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024