Вівторок, 16.04.2024, 08:28:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » У виставковій залі Калуша — виставка родини Костівих
13:44:29
У виставковій залі Калуша — виставка родини Костівих
Завтра, 27 жовтня 2011 року у приміщення виставкової зали (вулиця Дзвонарська, 5) відбудеться відкриття виставки скульптури і живопису Людмили, Михайла та Ореста Костівих.
Орест Костів народився у 1971 році у місті Радзивилів. Творчо почав працювати з 1989 р. Закінчив Прикарпатський Національний Університет ім. В. Стефаника (кафедра дизайну, диплом магістра). Член Національної Спілки художників України. Картини Ореста Костіва знаходяться у Національному Музеї у Львові, у галереях та приватних колекціях в Україні, Австрії, Польщі, Німеччині, Великобританії, Швеції, Єгипті, США і в Канаді. Мистецтвознавець, теоретик сучасного мистецтва, професор Дмитро Горбачов дав влучне визначення творчого напряму Ореста Костіва: "Ліричний сюрреалізм”.
Батько Ореста — Михайло Костів народився 1945 року. Закінчив Львівський Державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (1972). Твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, Латвії, США і Канаді. Скульптор працює у галузі сакрального мистецтва і пластики. Його вишукані роботи виконані в світлому полірованому дереві, не мають реалістичної основи. Це витончена фантазія автора. Його скульптури видовжені немов стріли готичного храму, стилізовані фігури гармонійно вписуються в простір і дивовижним чином перегукуються з живописом Ореста Костіва.
Людмила Костів, дружина пана Михайла, працює у галузі декоративно-прикладного мистецтва (писанкарство, вишивання, живопис). В основі творчості художниці є мотиви природи — квіти, метелики, птахи. Поетичне бачення світу художниця витончено і майстерно передає в своїх просторих та зворушливих композиціях. Твори Людмили Костів є в приватних колекціях в Україні і за кордоном.
"Вікна"

Переглядів: 555 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024