Субота, 27.04.2024, 07:11:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 28 » В гості до «Берегині»
19:42:03
В гості до «Берегині»
У Бурштині знаходиться один із рідкісних музеїв, який займається збиранням, вивченням та збереженням опільської ноші. Це історико-етнографічний музей „Берегиня”. Тут знаходиться велика колекція рідкісних вишитих рушників, сорочок та ще багато інших вишивок. Крім того, тут є речі господарського та хатнього вжитку. Протягом більше десяти років його існування музей відвідали сотні людей.
Минулого тижня у „Берегиню” завітали гості – члени Івано-Франівської обласної організації „ Просвіта” , серед яких були відомий на Прикарпатті історик та краєзнавець Петро Арсенич, керівник цієї організації Євген Романишин, заслужена артистка України Марія Ортинська. Гості ознайомилися з експозицією музею,екскурсію для яких провела та розповіла про значення опільської звичаєвої культури на сучасному етапі завідувачка музею, що створила його більше десяти років назад, Тамара Гусар.
Петро Арсенич сказав: "У цьому приміщенні зібрано колекцій на декілька музеїв. Це музей історії району, музей етнографії та народного побуту, музей культури, адже тут є матеріали про "Просвіту”, речі з маєтку Яблуновських тощо. На мою думку, управлінню культури добре було б провести на базі цього музею обласну нараду працівників музеїв області, а то й України, щоб вони побачили, як треба працювати. Адже одна жінка з допомогою студентів змогла зібрати експонати, зберегти їх і створити такий чудовий музей. Для працівників інституту етнографії тут є предостатньо роботи”.
Івано-Франківські просвітяни вважають, що для такого музею потрібно відповідне приміщення. Вони підписалися під словами: «Пам’ятаймо минуле завжди, тримаймося правди нашої і здобудемо правду...». З цими списками вони будуть звертатися до керівництва області та держави за порозумінням і підтримкою.
Любов Мединоька, "Галицьке слово"

Переглядів: 567 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024