Середа, 24.04.2024, 00:47:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 6 » Верховна Рада не проголосувала за законопроект про відзначення 100-річчя від дня народження дисидента і політв’язня Олекси Гірника
20:39:48
Верховна Рада не проголосувала за законопроект про відзначення 100-річчя від дня народження дисидента і політв’язня Олекси Гірника
Більшістю голосів проект відправили на доопрацювання. Розчарування щодо рішення народних депутатів висловив син Героя України Євген Гірник – колишній народний депутат, а нині керівник Фундації Олекси Гірника.
За його словами, результати голосування свідчать, що «регіонали не хочуть шукати компромісу ні з живими, ні з мертвими борцями за волю України». Євген Гірник, який підготував проект постанови, зазначив, що документ «був витриманий в компромісному тоні, як відзначення борця за незалежність України».
Він також додав, що вважає недоречною пропозицію відзначати 100-річчя від дня народження Олекси Гірника на регіональному рівні, бо той «зробив свій подвиг не на площі Ринок у Львові і навіть не на Хрещатику, а біля Шевченка», і «не заслужив, щоб випрошувати якихось результатів на повторному другому читанні».
Із пропозицією про загальнодержавне вшанування Олекси Гірника до Верховної Ради напередодні звернулися депутати Івано-Франківської обласної ради. Олекса Гірник, який пройшов спочатку польські, а потім радянські концтабори, зокрема протестував проти утисків української мови та дискримінації українців.
У січні 1978 року Олекса Гірник здійснив акт самоспалення на Чернечій горі у Каневі. У 2007 році йому присвоїли звання Героя України.
"Вікна"


Переглядів: 526 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024