Вівторок, 19.03.2024, 12:13:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2012 » Грудень » 12
Сьогодні (12 грудня) в обласній філармонії за ініціативи Союзу українок відбудеться вечір пам’яті "Степанівна — жінка-легенда", приурочений 120-й річниці від дня народження українського вченого, громадського та військового діяча, першої жінки, офіційно зарахованої на військову службу у званні офіцера Українських Січових Стрільців Олени Степанівни.
Отже, Союз українок запрошує всіх небайдужих до української історії на вечір пам’яті "Степанівна — жінка-легенда". Сьогодні, 12.12.2012 р. о 18 годині, обласна філармонія.
Переглядів: 444 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.12.2012

Днями в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація краєзнавчої розвідки доцента кафедри німецької філології ПНУ ім. В. Стефаника Марії Турчин «Печорна», присвяченої історії її рідного села.
Модератор презентації завідувач відділу краєзнавчої літератури Ольга Черепович представила присутнім М. Турчин як багатогранну особистість, жінку з ніжною, чуйною душею, у творчому доробку якої — поетичні збірки «Слова свого не остуджу», «Каштанові свічі», «Золоті гердани осені»,  книги «Світло, що залишилося поміж нас» та «Світлоносна душа». «Не менш плідною є і наукова діяльність Марії Марківни, адже вона — авторка і співавторка десяти навчальних і навчально-методичних посібників з німецької мови для ВНЗ і шкіл, понад 65 наукових статей із проблем германістики та низки репортажів краєз ... Читати далі »
Переглядів: 600 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.12.2012

Геннадій Бурнашов помер у першу суботу листопада 2012 року. В той момент, коли зателефонувала його донька Оксана, я проводив засідання літературної студії «Горизонт» у Спілці письменників.
У липні він надіслав мені свою останню книгу «Герой, визнаний нацією», присвячену Степанові Бандері. Книгу підписала дружина — пані Міля. Геннадій Васильович тоді повертався до життя після чергового приступу і писати ще не міг. Мені прикро це сьогодні визнавати, але востаннє я у нього був у січні, коли ми разом із письменниками проводили презентацію чергової книги Геннадія Васильовича «У горах громи гудуть». Був видавець, священик Iгор Пелехатий, була Ганна Дорошенко, яка довгі залишалася вірним приятелем родини Бурнашових, прийшли письменники: Євген Баран, Ярослав Ткачівський, Ярослав Ясінський, Василь Бабій, Андрій Білик, Роман Киселюк, ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.12.2012

11 грудня виповнюється 130 років від дня народження священика УГКЦ, культурно-громадського і політичного діяча Андрія Бандери. Все своє життя отець поклав на вівтар служіння людям та своєму народові.
Андрій Бандера народився в сім’ї міщан-рільників. З дитинства вирізнявся серед однолітків своєю безпосередністю й щирістю. Навчався у Стрийській гімназії, де виявив себе здібним учнем. Продовжив навчання на богословському факультеті Львівського університету. Та вивченням лишень теологічних дисциплін Андрій не обмежився — відвідував лекції з філософії, сільського господарства, кооперації.У сан священика Андрія Бандеру висвятив 1906 року митрополит Андрей Шептицький. Десять років парохував отець у Старому Угринові. Тут на його долю випало здійснення багатьох важливих громадських завдань. Перебувачи в центрі громадсько-суспільного ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Долучив: limnytcja | Дата: 12.12.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024