Вівторок, 19.03.2024, 06:21:10

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2012 » Грудень » 24
Напередодні різдвяних свят в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася зустріч з львівською письменницею, етнографом Марією Горбаль та презентація її книги „Різдвяна обрядовість Лемківщини”. 
Ведуча вечора Анна Кирпан розпочала з представлення львівської гості - провідного наукового редактора НАН України, автора двох книг: „Різдво на Лемківщині" та „Різдвяна обрядовість Лемківщини", упорядника видань для дітей „Різдвяна ялинка" і „Різдвяна зірничка", людини, яка провадить вивчення культурних надбань, що відходять у минуле. 
У своєму виступі дослідниця лемківської культури Марія Горбаль вела мову про чинники формування, особливості, духовність Різдвяної обрядовості Лемківщини; про те, як збирався матеріал до книг, п ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Долучив: Dnister | Дата: 24.12.2012

У Франківську готується до відкриття Музей лиж. Ідея зібрати бігові й гірські раритети і з їх допомогою написати лижну історію Карпат спала на думку Станіславу Провальному. Двадцятип’ятирічний франківець відомий у молодіжному середовищі як невгамовний прихильник зимових лижних спусків. Його Музей лиж шукати на Лепкого, 38.
Поки що в приміщенні ремонт. Різної висоти і, як можна зрозуміти з вигляду, різного віку лижі – майбутні експонати музею – стоять у куті. Серед них переважно бігові. От брендові «Україна», на яких півстоліття тому зазвичай змагалися біатлоністи. «Майже нові, напевно, так і простояли на якомусь балконі», – Стас Провальний показує характерні фіолетові штампи з ГОСТом і ціною. Ще в рублях. «За кожною парою лиж – своя історія, – каже Стас. – Колись у кожній франківській родині було по дві-три пари лиж. Збирали ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Долучив: Dnister | Дата: 24.12.2012

У конференц-центрі долинського краєзнавчого музею «Бойківщина» відбулася презентація альбому «Вишивані скарби Бойківщини. Західний регіон» голови обласного товариства «Бойківщина» Дарії Петречко. На зустріч з автором прибуло багато поціновувачів бойківської вишивки та й вишивки загалом, долинян і гостей Долини. 
Пані Дарія розповіла присутнім на святі про мамину «чарівну скриню-куфер», в якій зберігався найцінніший на той час скарб — вишивки, про те, якими складними шляхами йшлося до мети — створення збірки бойківської вишивки та висловила щиру вдячність усім однодумцям, тим, хто долучився до цієї нелегкої праці. Авторка також наголосила, що обкладинку альбому прикрашає світлина із зображенням насправді унікальної  жіночої сорочки, яку вже вдруге вона ніде не знайшла, а саме: із застібкою на плечі, про яку її мама ... Читати далі »
Переглядів: 848 | Долучив: Dnister | Дата: 24.12.2012

Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати виставку «Визначний творець української незалежності», організовану з нагоди 75-річчя від дня народження великого українця, дисидента, журналіста, політика, громадського діяча  В'ячеслава Чорновола.
На виставці представлені матеріали з фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею, унікальні експонати міської організації Народного Руху України періоду 1989 – 1991 рр. та предмети з приватної колекції Я.П.Соломовського.
Відвідайте нашу виставку! Згадайте нашу історію та пориньте знову у події того часу. Відкриття виставки відбудеться 24 грудня 2012 року о 10.30 год. 
Переглядів: 564 | Долучив: Dnister | Дата: 24.12.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024