Вівторок, 19.03.2024, 05:39:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2012 » Грудень » 26
Шановні колеги!
Кафедра релігієзнавства, теології і культурології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національний заповідник «Давній Галич», Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАНУ та Українська асоціація релігієзнавців ініціюють проведення 24-25 травня 2013 року в м. Галичі у Національному заповіднику «Давній Галич» Міжнародної наукової конференції «Аврамічні релігії в Україні: історія, етнокультурні взаємовпливи, міжконфесійні взаємини».
На розгляд конференції виносяться проблемні питання: 
1. Юдаїзм, християнство та іслам в українській історії. 
Переглядів: 753 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2012

25 грудня 2012 р. перед засіданням колегії управління культури, національностей та у справах релігій облдержадміністрації заступник голови ОДА Роман Іваницький вручив дипломи і грошові винагороди цьогорічним лауреатам премії ім. Володимира Полєка в галузі краєзнавства: авторському колективу книги «Покуття» під керівництвом професора Марчука Василя, завідувача кафедри політології Інституту історії та політології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника; професору Володимиру Великочію, директору Інституту туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника та Ігорю Ковалю, кандидату історичних наук, доцентру Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Довідково. 10 жовтня 2012 р. ві ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2012

Прикарпатський скульптор Ярослав Булка працює в незвичному і малорозвиненому в Україні жанрі — глиняної батальної панорами. Днями молодий митець представив відтворену в глині масштабну битву під Жовтими водами 1648-го року, у якій, за загальними підрахунками, брало участь майже 30 тисяч вояків. Фігурок у івано-франківця значно менше, скульптурна баталія висотою в кількадесят сантиметрів умістилася на дерев’яному подіумі розміром метр на два.
«Ось дивіться на битву в глиняному 3-D вимірі», — з усмішкою каже білявий молодик із зацікавленням спостерігаючи, як я оглядаю композицію. Чорні, здається, важкі фігурки, неначе металеві. Онде польський поранений вершник падає з коня, онде козак переможно піднімає шаблю. Розвіваються пір’я, хоругви, підняті мечі, скривлені від болю обличчя. Здається, що за битвою спостерігаєш десь прост ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2012

Як ми вже писали, у Луврі триває виставка дерев’яних скульптур Іоанна-Георга Пінзеля. Єдину відому на сьогодні кам’яну скульптуру святого Онуфрія жителі села Рукомиша, де Єжи Гофман знімав «Тараса Бульбу», до Франції не пустили. Всі аргументи «за» і «проти» вже оприлюднили ЗМі. Та недавно став відомим ще один факт, котрий подаємо без коментарів: селяни забажали в обмін на скульптуру Пінзелевого Онуфрія мішок золота. Це не жарт і не анекдот, а аргумент, до котрого вдалися жителі села, довідавшись про приблизну вартість твору Пінзеля. Як? Ера інтернету. Отож, зважаючи на це, треба пам’ятати, що нині будь-яка інформація поширюється миттєво, особливо негативна. Тому не варто тішити себе тим, що коли генієм Пінзеля захопиться світ, то це зробить Україні безпрецедентну культурну промоцію.
Спробуємо пояснити, чому. Річ у тім, що д ... Читати далі »
Переглядів: 483 | Долучив: Dnister | Дата: 26.12.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024