Четвер, 25.04.2024, 02:04:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 03

11 листопада минає 100 років від завершення Першої світової, або, як тоді казали, «великої» війни. У її жорнах загинуло понад 10 мільйонів солдатів та офіцерів, від 7 до 12 мільйонів мирних мешканців, а голод та епідемії, спричинені нею, забрали ще понад 12 мільйонів осіб. Поранень у війні зазнало понад 10 мільйонів людей.

Воєнна хуртовина зачепила і наш край, де протягом трьох років, з 1914-го по 1917-й, відбувалися завзяті кровопролитні бої. Дотепер українські вчені навіть приблизно не можуть підрахувати кількість загиблих українців у тій війні. У Станиславові в цей час було багато військових шпиталів армій воюючих сторін, які по черзі ... Читати далі »

Переглядів: 293 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2018

Серед музейних установ Івано-Франківської області особливе місце належить етнографічному музею Калущини, що діє при вищому професійному училищі №7. Музей створений за рішенням педагогічної ради училища 1 грудня 1994 року. Основу музейного зібрання становлять речові та писемні пам’ятки матеріальної культури Бойківщини (Прикарпаття) XIX — початку XX століть, зібрані у 1990-х роках старанням учнів та викладачів училища.

У музеї діє постійна експозиція, представлена етнографічними пам’ятками краю. Цікавою є колекція творів мистецтва з етнології, автором якої є професійний художник Рудольф Корякін. Серед його полотен вартими уваги глядач ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2018

Прокуратурою Івано-Франківської області під час здійснення представницьких повноважень встановлено факт неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківської обласної державної адміністрацї.

Мова йде про охорону та збереження пам’ятки культурної спадщини – ресторану-бару «Садко», який знаходився на території Івано-Франківської міської ради, пише Фіртка із посиланням на прес-службу прокуратури.

... Читати далі »

Переглядів: 280 | Долучив: Dnister | Дата: 03.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024