П`ятниця, 19.04.2024, 07:40:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 05

2 жовтня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація книги священика УГКЦ о. Ореста Смицнюка „Перлини сакральної архітектури Гуцульщини. Т.1 : Яремчанщина”.

Почався захід з благословення архієпископа і митрополита Івано-Франківського владики УГКЦ Володимира Війтишина. Він наголосив, що завданням сучасників є збереження пам'яток сакрального мистецтва, які в часи радянської влади підлягали знищенню та руйнації. Автор презентованого видання, за словами владики, якраз і є ентузіастом такої корисної праці, яка відкриває перед нами світ золотого фонду української національної культури. ... Читати далі »

Переглядів: 286 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2018

Унікальний екскурсійний маршрут відродили музейники Калуша. Містяни та туристи можуть пройтися «Франковими стежками», дізнатися, кого в Підгірках відвідував митрополит Андрей Шептицький, в якій церкві співав Службу Божу Іван Франко та де в світі проходить єдина вулиця, на якій розташовані три пам’ятники Каменяреві.

Музей-оселя родини Івана Франка КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради», Калуська ЗОШ І-ІІ ступенів № 8, при підтримці голови Калуського міськрайонного об'єднання ВУТ імені Тараса Шевченка Лесі Кирилович зорганізували екскурсію місцями житлового масиву «Підгірки», пов’язаним ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2018

У цьому селі на Калущині близько двох десятків вікових дубів, які мають всі шанси стати ботанічною пам'яткою природи місцевого значення.

Краєзнавці Василь Фіцак та Олександр Коваль відвідали цю чудову місцину і зробили заміри та опис, інформують"Вікна". Вік дубів становить від 200 до 350 років, а сама місцевість є чудовим місцем відпочинку, яке облюбували калушани і жителі району.

... Читати далі »

Переглядів: 310 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2018

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу разом з Брошнів-Осадською ОТГ працює над проектом відновлення старої вузькоколійки.

Про це під час Ярмарки вакансій в Івано-Франківську заявила професор кафедри фінансів Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Ліліана Гораль, повідомляє Укрінформ.

"Брошнів-Осадська ОТГ хоче реконструювати стару колію, використовуючи її для перевезення лісу та туристичних послуг. Це &nd ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Долучив: Dnister | Дата: 05.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024