Четвер, 25.04.2024, 19:28:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 22

Популяризувати історію рідного краю, цікаві пам’ятки та об’єкти можна в різній формі – важливо привернути увагу та зберегти зацікавлення. Одним з таких засобів є настінні календарі, які доступні загалу і в стислій формі дають достовірну інформацію про пам’ятку.

В жовтні 2018 р. побачив світ настінний календар «Металевий міст на р. Дністер в Галичі». Він присвячений цій пам’ятці містобудування і архітектури, яка датується 1906 – 10 рр.; пам’ятці, яка є відомим туристичним об’єктом міста і елементом діючої транспортної інфраструктури міста; одним з улюблених місць відвідувань галичан та гостей ... Читати далі »

Переглядів: 319 | Долучив: Dnister | Дата: 22.10.2018

У центрі Франківська багато старовинних будинків, які формують його архітектурне обличчя. Напевно, кожен перехожий, хоч раз задавався питанням – а кому раніше належали ці кам’яниці? Як виглядали їхні власники і де вони взяли гроші, аби забабахати такі палаци?

 

Нащадок баронського роду

Прискіпливі австрійці регулярно проводили переписи населення Станиславова. У графі «рід занять» у деяких міс ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Долучив: Dnister | Дата: 22.10.2018

Дізнайтеся про найважливіші події в історії Івано-Франківська/Станіслава/Станиславова, які трапилися у 1978 – 1980 роках.

1978 У медінституті відкрили стоматологічний факультет.

1978 Першу продукцію видав завод механічних пресів, з 1979 року — «Карпатпресмаш», нині «Пресмаш».

... Читати далі »

Переглядів: 281 | Долучив: Dnister | Дата: 22.10.2018

Цього року на нас чекає важливий ювілей –100-річчя проголошення ЗУНР. І він має для нашого міста особливе значення, адже Станиславів був однією з резиденцій українського уряду. Сюди приїздили відомі культурні й політичні діячі, тут проходили урочисті паради і важливі зустрічі.
Цікаво описував тогочасний Станиславів історик і державний діяч Дмитро Дорошенко. "Як і треба було сподіватися, знайти притулок у Станиславові – не легке завдання: всі готелі переповнені. Ми зупинились біля готелю "Уніон", де я ночував колись в 1917 р., коли під самим Станиславовом були австрійські позиції, і в місті вночі не можна було палити вогнів. Швейцар ані слухати нас не хотів: всі покої зайняті "панами з Ук ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 22.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024