Четвер, 28.03.2024, 13:42:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 24

У лютому 1912 р. в Станиславові з’явилися незвичні арештанти – під домашній арешт потрапив… увесь 14-й полк драгунів, який розмістився у місті.

Справа в тому, що драгуни були широко відомі в місті своєю любов’ю до бурхливих розваг і схильністю встрявати в різноманітні конфлікти. Так, у січні 1902 р. драгун став причиною трагічної смерті старої жінки. По вул. Зосина Воля (тепер вул. Коновальця) йшла єврейська родина – крамар Рубін Печеник, його дружина Бліма та їхня 20-річна донька Елла. Одночасно тротуаром проходили кілька драгунів, які конвоювали віз, навантажений вівсом для коней. Драгуни почали зачіпати дівчину, яка ... Читати далі »

Переглядів: 325 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2018

21 жовтня 1947 року з західних областей України було вивезено до Сибіру майже 400 тисяч патріотів. На виснажливих каторжних роботах, позбавлені усіх прав і свобод пересування, тільки з Івано-Франківської області там загинуло 80 тисяч репресованих (репресії 1940—1952-х років).

Нашу сім’ю звинуватили в організації діяльності підпільної групи УПА «Печера», бункер якої виявили в пивниці стодоли батькової сестри в Станіславі. Підпільники при облаві підірвалися на гранатах, але не здались в руки НКВДистів. А нас репресували в 1950 році.
…Тільки взаємодопомога та дружба спецпоселенців усіх націй допомогла нам вижити у ти ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2018

У Чорному лісі в районі села Павлівка, що на Тисмениччині, археологи обласного КП "Пам'ять" знайшли останки людей, одяг та побутові речі.

Минулого тижня працівники комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради "Пам'ять" під час експедиції у село Павлівка Тисменицького району наштовхнулися на кістки та черепи людей. Розкопуючи місце знахідки, археологи натрапили на монети та особисті речі, інформує ТРК Карпати.

Вивчивши знахідки, ... Читати далі »

Переглядів: 272 | Долучив: Dnister | Дата: 24.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024