П`ятниця, 29.03.2024, 01:18:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 31

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк взяв участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Західно-Українська Народна Республіка: революція, державність, соборність. До 100-річчя утворення ЗУНР». Він передав вітання учасникам конфереції від голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Виступаючи перед учасниками заходів, Ігор Пасічняк сказав: «Обласна державна адміністрація підтримує дослідницькі та наукові заходи. Ми усвідомлюємо, що такі конференції мають велике значення не тільки для поглиблення вивчення важливих сторінок нашої історії, але й загалом для суспільства. Сьогодні ми будемо дискуту ... Читати далі »

Переглядів: 299 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2018

Сьогодні, 31 жовтня, в Івано-Франківську визначили переможця конкурсу ескізних проектів пам’ятника Роману Шухевичу.

Було подано чотири заявки. Учасники представили свої проекти та відповідали на питання журі. Після цього відбулося обговорення та голосування. Під час обговорення журі найбільше підтримало роботу Ігоря Семака та Євгена Шатирка.

“Коли дивишся в загальному, то є відчуття, що ми далі живемо в радянський час”, – прокоментував роботи оди ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2018

Першого листопада виповнюється рівно 100 років від взяття українцями влади в свої руки на своїх прадідівських землях, що з 1772 р. по 1918 р. належали до монархії Габсбургів. Після програшу у тривалій Першій світовій війні на уламках «клаптикової» мультиетнічної Австро-Угорської імперії почали творитися нові молоді держави. Проголосили свою незалежність також і українці, яким одразу довелося із зброєю в руках її відстоювати. Станиславову судилося відіграти свою важливу роль у цих подіях.

У той час, коли восени 1918 р. на Наддніпрянській Україні вирішувалося майбутнє держави Скоропадського, в Галичині формувалася нова потужна хвиля українс ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Долучив: Dnister | Дата: 31.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024