Четвер, 25.04.2024, 07:07:17

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 31 » Міжнародна наукова конференція «Західно-Українська Народна Республіка: революція, державність, соборність. До 100-річчя утворення ЗУНР»
20:26:41
Міжнародна наукова конференція «Західно-Українська Народна Республіка: революція, державність, соборність. До 100-річчя утворення ЗУНР»

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк взяв участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Західно-Українська Народна Республіка: революція, державність, соборність. До 100-річчя утворення ЗУНР». Він передав вітання учасникам конфереції від голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Виступаючи перед учасниками заходів, Ігор Пасічняк сказав: «Обласна державна адміністрація підтримує дослідницькі та наукові заходи. Ми усвідомлюємо, що такі конференції мають велике значення не тільки для поглиблення вивчення важливих сторінок нашої історії, але й загалом для суспільства. Сьогодні ми будемо дискутувати на теми історії створення та історичного значення ЗУНРу, науковці будуть ділитися результатами своїх досліджень. Вважаю, що ЗУНР та УНР в історичному вимірі - це та база, основа й фундамент створення сучасної незалежної України».

Цей захід відбувся в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника за участі голови обласної ради Олександра Сича, ректора Прикарпатського національного університету, професора Ігоря Цепенди, заступника директора Інституту історії України НАН України, професора Олександра Рента, керівника Центру дослідження українсько-польських відносин Інституту українознавства ім. І.Крип’якевича НАН України, професора Миколи Литвина, декана факультету історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету ім.В.Стефаника, професора Миколи Кугутяка, інших відомих науковців, студентів та представників ЗМІ.

Під час міжнародної наукової конференції було представлено п’ять тематичних секцій, у ході яких науковці обговорили свої дослідження.

Важливо зазначити, що Микола Кугутяк презентував учасникам зібрання енциклопедію «Західно-Українська народна республіка 1918-1923: концептуальні засади», яке видано за рахунок коштів обласної комплексної програми відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки на 2018-2019 роки.


Переглядів: 303 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024