Субота, 20.04.2024, 12:54:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 17

18 жовтня 2018 р. о 15 год. відбудеться засідання Круглого столу «100-річчя проголошення незалежності Української Держави на території Австро-Угорщини: передумови, перебіг, історичне значення» та презентація серії «Звитяжці», присвячена 100-річчю проголошення ЗУНР, видавництва «Лілея-НВ».

Переглядів: 272 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2018

Мабуть, кожен в своєму житті мав справу з атласами – географічними, історичними та ін.; присвяченими світу або окремо взятим державам – проте, ніколи не міг уявити, що може бути видання - в центрі якого окремо взяте місто України. І одним з цих міст став славний Галич – давня столиця, центр староства, а згодом повіту, в сучасності – районний центр.

З приємністю можна повідомити, що завершується робота над виданням праці «Атлас українських історичних міст. Галич». Зібрано всі необхідні іконографічні та картографічні матеріали, підготовано наукові статті, на даний час завершується редагування перекладу україномовної ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2018

У відділі загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута книжково-ілюстративна виставка під назвою «Будівничий Київської Русі», приурочена до 1040-річчя від дня народження Ярослава Мудрого, великого князя Київського, видатного державного діяча і полководця Київської Русі.

Князя Ярослава називали в народі Мудрим за розумне правління державою, любов до науки, турботу про релігійну освіту й кодифікацію українського звичаєвого права. Основним своїм завданням Ярослав уважав поширення християнства у власній державі. Він завершив християнізацію Київської Русі. До того ж він прагнув зробити її більш ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2018

Науковці обговорили ряд питань, серед них, зокрема, такі:

1. Затвердження паспортів на пам’ятки культурної спадщини Національного заповідника «Давній Галич» для подальшого їх внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (категорія «пам’ятки місцевого значення»). Доповідач Р. Мацалак.

2. Обговорення тематики досліджень наукових працівників Національного заповідника «Давній Галич» на 2019–2021 роки. ... Читати далі »

Переглядів: 270 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2018

Сьогодні, 17 жовтня, в Музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери презентували виставку “Івано-Франківськ – столиця ЗУНР”.

Подію приурочили до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки. Директор музею Ярослав Коретчук розповідає – тут показано як військову, так і соціальну сферу тогочасного життя.

“Наша молода країна одразу була змушена вести боротьбу за незалежність. Тут листівки і особисті речі діячів ЗУНР, поштові картки тих ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Долучив: Dnister | Дата: 17.10.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024