Субота, 20.04.2024, 16:29:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Жовтень » 17 » В Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося засідання вченої ради
16:06:45
В Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося засідання вченої ради

Науковці обговорили ряд питань, серед них, зокрема, такі:

1. Затвердження паспортів на пам’ятки культурної спадщини Національного заповідника «Давній Галич» для подальшого їх внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України (категорія «пам’ятки місцевого значення»). Доповідач Р. Мацалак.

2. Обговорення тематики досліджень наукових працівників Національного заповідника «Давній Галич» на 2019–2021 роки. Доповідач С. Побуцький.

3. Затвердження до друку буклета «Музей караїмської історії та культури».

4. Різне.

Відкрив засідання генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин.

Завідувач відділу охорони культурної спадщини Руслана Мацалак розповіла про процедуру виготовлення паспортів на пам’ятки культурної спадщини Національного заповідника «Давній Галич». Відповідно до інструкції, науковці збирають історичні довідки про об’єкти, світлини, графічні матеріали, складають акти технічного стану. На сьогодні паспортизовано 46 пам’яток, які знаходяться на території заповідника; в Івано-Франківське управління культури, національностей та релігій подано для розгляду документацію на ще 19 об’єктів.

Заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич», кандидат історичних наук Семен Побуцький поінформував присутніх про те, що майже всі наукові співробітники визначилися з напрямком наукових досліджень на 2019–2021 роки. Серед тем, над якими будуть працювати науковці заповідника впродовж трьох років, – постаті Княжого Галича, архітектура Галицько-Волинської держави, особливості етнографічного району Гуцульщини, життєвий і творчий шлях видатних представників Галицької караїмської громади тощо.

Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Костишин запропонував створити каталог наукових тем, над якими працювали співробітники, з метою уникнути повторення і плагіату. Він також повідомив, що група науковців підготувала до друку буклет «Музей караїмської історії та культури».

Завідувач відділу «Музей караїмської історії та культури» Роман Рарик ознайомив присутніх із новим виданням, над яким працювали співробітники Національного заповідника «Давній Галич».

Члени вченої ради одностайно проголосували за позитивні рішення з усіх питань з урахуванням зауважень, які висловлювали промовці. В різному науковці обговорили насущні проблеми, які виникають перед працівниками заповідника. Зокрема, для поліпшення екскурсійного обслуговування необхідно перекласти англійською мовою назви об’єктів та їх описи, продумати, як турист може знайти в інтернеті інформацію про заповідник та пам’ятки, що знаходяться на його території, тощо.

Любов Бойко


Переглядів: 271 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024