П`ятниця, 26.04.2024, 13:07:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Вересень » 21

Битва під Дитятином увійшла в історію як одна з польських Термопіл. У восьмигодинному бою загинула майже половина захисників висоти 385. Однак вони врятували основні сили дивізії від неминучого розгрому.
Вигравши битву на лінії Вісли, польська армія переслідуючи відступаючого ворога рушила на схід. На півдні 6-а армія генерала Станіслава Галлера рушила до Східної Галичини.
8-а піхотна дивізія, яка підпорядковувалася 6 - ій армії і якою командував полк. Станіслав Бурхардт-Букацький, отримала наказ наносити удари з позицій на Дністрі та Свіржі в напрямку Підгаєць. Перші два батальйони 13-го піхотного полку рушили в напрямку до міста.
3-й батальйон, технічна рота полку, телефонний взвод і взвод уланів рушили окремо, йдучи в бік Дитятина. Вранці 16 вересня 1920 р. стрільці капітана Яна Шевчика розбили ескадрон червоних козаків у Хохонівському лісі.
Во ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Долучив: Dnister | Дата: 21.09.2020

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму.

З цієї нагоди відділ міжнародних зв’язків, туризму та промоції Івано-Франківська підготував серію різних за тематикою екскурсій містом.

У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість учасників повинна бути не більше 10 осіб, тому поспішіть пройти реєстрацію за Google-формою, і приготуйтеся відкрити для себе місто по-новому.

Перелік екскурсій:

... Читати далі »

Переглядів: 169 | Долучив: Dnister | Дата: 21.09.2020

"Зберегти символ, що єднає" - так називається благодійний проєкт, в межах якого у Коломиї розпочали ремонтні роботи у Музеї писанкового розпису.

За словами директорки Національного музею Гуцульщини та Покуття Ярослави Ткачук, лагодити його треба було ще п'ять років тому, пише Суспільне.

"Коли ми зняли покриття музею і дійшли до утеплення, а утепленням у нас виступав пінопласт, який набрав стільки води, що його можна було витискати як губку. Уже далі неможливо чекати, бо кинувся б грибок. А у тій частині, де яйце, - почало лущитися, і це все стало небезпекою для збереження самих ек ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Долучив: Dnister | Дата: 21.09.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024