Четвер, 25.04.2024, 19:51:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Вересень » 28

Багато хто з франківців пригадує, що мером Івано-Франківська не завжди був нинішній міський голова Руслан Марцінків. Ще десть років тому, коли в місті головував Віктор Анушкевичус, на вулиці Грюнвальдській, чомусь біля пам’ятника діячам ЗУНР, відбулися святкування з приводу 600-річчя перемоги в однойменній з вулицею Грюнвальдській битві, в якій у 1410 році польсько-литовсько-руські війська розбили Тевтонський орден.

Окрім державних прапорів, тоді на урочистостях розвівалися копії знамен полків із українських (руських) земель, що брали участь у тій битві народів. Тоді ж присутнім на цьому дійстві, яке продовжилося виступом мистецьких колективів та дитячим святом «Козацькому роду нема переводу», нагадали, що вулиця Грюнва ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Долучив: Dnister | Дата: 28.09.2020

У суботу, 26 вересня, у Львові відбулося вручення нагород переможцям Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну.

У номінації «Кращий реалізований об’єкт громадського простору» у категорії «Сквери, бульвари» дипломом та пам’ятним знаком лауреата ІІІ ступеню відзначений «Сквер із пам’ятним знаком на честь першої української церкви Святого Воскресіння (1670) в Івано-Франківську», який був виконаний авторським колективом у складі скульптора Степана Федорина, архітектора Володимира Гайдара, а також співавтора та представника організації виконавця робіт з виготовлення пам’ятного знака Сергія Полуботька.

< ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 28.09.2020

Рід Хмілевських, який мав герб Сас-Корчак, належав до тих обранців короля Данила Галицького, котрим володар надавав великі земельні наділи і привілеї, за що вони мали нести службу з охорони західних рубежів своєї Батьківщини. Хмілевські, про яких ми хочемо розповісти, не походили з Крилоса, але відіграли в історії цього села помітну роль.  Одному з її представників – Остапу Хмелівському – випало стати зачинателем ареологічної практики на теренах Галичини. В своїх дошуковуваннях та краєзнавчих розвідках управитель митропольчих маєтків зміг виокремити історично-археологічну складову Давнього Галича саме довкола Крилоса й першим почав цю тезу поширювати серед когорти поціновувачів історії в ті часи.

Остап (Євстахій) Хмілевс ... Читати далі »

Переглядів: 176 | Долучив: Dnister | Дата: 28.09.2020

Наукова конференція «Авраамічні релігії в Україні в контексті стабілізації міжконфесійних і міжнаціональних відносин» відбудеться 29 жовтня 2020 р. в онлайн-режимі (адресу посилання на інтернет- платформу буде повідомлено додатково)

ПРОГРАМА

наукової конференції

«Авраамічні релігії в Україні в контексті стабілізації міжконфесійних і міжнаціональних відносин», присвяченої 155-тій річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, 30-тій ... Читати далі »

Переглядів: 236 | Долучив: Dnister | Дата: 28.09.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024