П`ятниця, 26.04.2024, 14:22:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Вересень » 28 » Франківський проєкт став лауреатом Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну
20:52:23
Франківський проєкт став лауреатом Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну

У суботу, 26 вересня, у Львові відбулося вручення нагород переможцям Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну.

У номінації «Кращий реалізований об’єкт громадського простору» у категорії «Сквери, бульвари» дипломом та пам’ятним знаком лауреата ІІІ ступеню відзначений «Сквер із пам’ятним знаком на честь першої української церкви Святого Воскресіння (1670) в Івано-Франківську», який був виконаний авторським колективом у складі скульптора Степана Федорина, архітектора Володимира Гайдара, а також співавтора та представника організації виконавця робіт з виготовлення пам’ятного знака Сергія Полуботька.

Про це повідомляють в Управлінні архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради.

Варто додати, що оцінювало номінантів Першої національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну поважне міжнародне журі. До його складу входили відомі урбаністи, ландшафтні архітектори та дизайнери з Латвії, Ірландії, Бельгії та України.

Ідея пам’ятного знака Першій українській церкві в Івано-Франківську полягає в створенні візуального «повітряного» образу силуету церкви, утвореного взаємним перетином чотирьох вертикальних металевих листів з наскрізними прорізами заданої конфігурації. Колір та фактура скульптурної композиції – природній колір кородованої сталі, рівномірність якого забезпечена спеціальною обробкою кислотою.

В контексті встановлення пам’ятного знаку і було розроблено та виконано проєкт комплексної реконструкції скверу, композиційним центром якого є власне пам’ятний знак, розташований на перетині пішохідних доріжок. Основна композиційна вісь сприйняття зорієнтована на пішохідну доріжку, що веде до площі Ринок, перпендикулярно до проїжджої частини. Фоном для скульптурної композиції є існуюча забудова вул. Страчених та Вірменської.

Пам’ятний знак і сквер на місці, де була перша церква в Станіславові, було облаштовано до 350-річчя Івано-Франківська. У 2019 році композицію доповнили копією наріжного каменю церкви та анотаційним стендом.


Переглядів: 140 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024