Середа, 24.04.2024, 23:10:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Вересень » 24

Її знали як Ельжбету Ганус – вона ж пані докторова Хідвегі, пані Єлезік, графиня Корнелія Свейніч та ще декілька вигаданих прізвищ.

Іванофранківці, які живуть у місті хоча б десять останніх років, мали б пам’ятати історію петрилівського самозванця – 53-річного чолов’яги з наддністрянського села на Тлумаччині, який видавав себе за радника або заступника глави Адміністрації президента України. Він достеменно володів інформацією про місцевих посадовців різних рангів та київських можновладців, легко зав’язував знайомства і видурював гроші, пропонуючи високі посади в органах державної влади. У своєму домі його якось навіть приютив тогочасний голова Львівської обласної ради, який на ранок виявив пропажу 500 доларі ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

З нагоди Всесвітнього дня туризму, коломиян запрошують на безкоштовну екскурсію “Легенди столиці австрійського Покуття”.

Екскурсію організовує Коломийська міська рада, пише Фіртка. 

ЇЇ проведуть у п'ятницю, 25 вересня з 12:00 до 13:30. Збір – на вулиці Театральна, 32.

"Особливого розквіту Коломия набула за часів Австро-Угорщини, тому ми пропонуємо вашій увазі декілька цікавих версій та легенд з життя та розвитку нашого міста", - ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

Лідер єврейської громади Івано-Франківська Ігор Перельман поділився деталями ходу реставрації місцевої 120-річної синагоги.

У коментарі JewishNews він розповів, що на даному етапі вже розроблені проєктні креслення для початку робіт з відновлення купола будівлі. Про це пише “Західний кур’єр” із посиланням на “Типовий Франківськ”.

“З початком нового 5781 року запускаємо проєкт по відновленню чотирьох веж-куполів і повного капітального ремонту в синагозі «Темпль»”, – каже Ігор Перельман.

... Читати далі »

Переглядів: 159 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

«Українська Греко-Католицька церква ніколи не відступить від свого завдання – поширювати усіма засобами і способами ідеї української єдности, співживучи в мирі й любові з усіма християнськими Церквами в Україні», – ці слова єпископа-ісповідника Станиславівського кир Софрона стали мотто нової фундаментальної 250-сторінкової книжки о. Володимира Гука «Підпільна Церква. Преосвященний владика Кир Софрон Дмитерко (1.06.1917-5.02.2008)». Окрім ґрунтовної історичної розвідки-дослідження біографії єпископа-ісповідника, якій могли б позаздрити відомі історики та відповідні інституції, ця книжка має ще й духовну цінність як живе свідчення священника про свого духовного батька і святителя, яке має для Церкви непроминальну вартість.

... Читати далі »

Переглядів: 161 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

Мешканці села Пістинь, що на Косівщині, активно готуються до святкування 420-річчя побудови найстарішої церкви на Гуцульщині – Успіння Пресвятої Богородиці.

Лісівники Кутського лісгоспу також долучилися до підготовчих робіт: виготовили інформаційні стенди про історію церкви, облаштували джерело «Іванова криничка», відремонтували підвісний міст і покращили хресну дорогу, що проходить через держлісфонд Косівського лісництва, - йдеться у повідомленні пресслужби обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Храм Успіння Пресвятої Богородиці побудований у 1600 році і має ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

Сьогодні у селі Незвисько Городенківського району відкрили оновлене приміщення районної філії обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Участь у заході взяли заступник голови обласної державної адміністрації Євген Фербей, голова Городенківської районної державної адміністрації Володимир Лавасов, представники духовенства та громада села.

Вітаючи педагогів та вихованців закладу, Євген Фербей зазначив: "За час діяльності у закладі сформувався висококваліфікований, досвідчений колектив педагогів. Тут створені якісні умови для розвитку здібностей кожної дитини. Також є всі передумови, щоб даний заклад став для майже трьохсот дітей центром змістовного позашкільного дозвілля і розвитку".

... Читати далі »
Переглядів: 139 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

У П'ядиках реставрують старовинну сакральну пам'ятку.

Це храм Покрови пресвятої Богородиці, а саме баневу частину церкви, інформує НТК.

Від місцевого церковного комітету на ці потреби виділяють 50 тисяч гривень, а майже 200 тисяч отримають за перемогу у конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна».

 

... Читати далі »

Переглядів: 154 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020

Коломийській писанці 20 років, історію візитівки міста описала Оксана Ясінська, завідувачка Музею писанкового розпису.

У середу, 23 вересня, на зламі двох тисячоліть урочисто відкрили сучасну оригінальну споруду, побудовану спеціально для єдиного у світі Музею писанкового розпису у вигляді найбільшої у світі писанки, висота якої понад 13 метрів, інформує Фіртка з посиланням на НТК.

Спроєктував будівлю, в основу якої лягла ідея коломийського художника-вітражиста Володимира Блащука, івано-франківський архітектор Ігор Шумин. Концепцію сучасної експозиції музею розробила&nb ... Читати далі »

Переглядів: 193 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2020










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024