Середа, 08.05.2024, 17:20:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Березень » 04

Одним з актуальних питань сучасного розвитку міста Галича є обговорення існуючих можливестей та створення нових атракцій для практичного залучення до міста туристів; розуміння того, що туризм є одним з секторів, який сприятиме додатковій популяризації міста і в майбутньому може стати одним з суттєвих джерел наповнення бюджету даного історично населеного пункту.

Над цими питанням вже майже три десятиліття фахово працює Національний заповідник "Давній Галич" та ряд окремих громадських ініціатив, як з самого Галича, так і небайдужі з обласного центру.

Звичайно, з кожним роком є певний поступ (озна ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2021

Коли у березні 2014 року совкові бабусі у Криму закликали Росію прийти, вони робили це не просто так. Більшість розраховувала отримати російську пенсію, значно більшу за українську. Вони її отримали, але не зовсім ту, на яку сподівались.

При перерахунку виплат Центробанк РФ застосував курс 38 рублів за 10 гривень, хоч ринковий був 31. Так пенсії путінолюбивих бабусь виявилися меншими на 20 %. І такий фінансовий трюк росіяни утнули не вперше, пише Репортер.

У вересні 1939 року совіти окупували Галичину й Західну Білорусь. До того тут ходили польські злоті, а більшовики привезли з собою ... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2021

Найдавніший некрополь Івано-Франківська веде свою історію з 1782 року. Тоді, згідно з декретом цісаря, по всій Галичині ліквідовували цвинтарі біля храмів і засновували нові – за межами міста. Вони призначались для всіх християнських конфесій і мали на меті убезпечити міста від епідемій.

Саме тоді, на околиці Тисменицького передмістя виник цвинтар, який нині вважається одним із найстаріших в Україні, пише Репортер.

Резонансні поховання

Виникає закономірне пита ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2021

Нарешті з’явилась 9-поверхова хрущовка. І не де-будь, а в історичному центрі Івано-Франківська. Причому просунута не лише вверх. Бо якщо до будівництва замість архітекторів залучити виробників гіпсових цвинтарних огорож і накласти їхню майстерність на житлові ідеї Хрущова-Лагутенка, то отримаємо дім з вікнами на одну голову, висунуту на півшишечки, з яких чути голосний пук невдалого минулого.

Зате скупа квадратура цих вікон опоясана пишнотворною лиштвою, мізерність коронована пінопластовими сандриками, а балкони ефектно запсевдобалясено гіпсовими псевдобалюстрадами.

Скоро цю споруду дорого заселять ... Читати далі »

Переглядів: 159 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2021

Про Степана Бандеру написано чимало. Петро Мірчук, Данило Чайковський, Петро Дужий, Галина Гордасевич, Микола Посівнич та чимало інших дослідників в своїх книгах і статтях висвітлювали його життєвий шлях, його революційну боротьбу та його національні ідеали. Зрештою, є й збірка текстів самого Бандери «Перспективи української революції», нещодавно перевидана в Києві. Здавалося б, що ще нового і цікавого можна запропонувати читачам…

Книга «Пластовий характер Степана Бандери» Юрія Юзича є приємним і несподіваним відкриттям. Сам активний пластун, автор підійшов до висвітлення постаті Провідника ОУН з цікавого ракурсу, інформують "Вікна" з посиланням на інформацію історико-меморіаль ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 04.03.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024