Вівторок, 19.03.2024, 11:22:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 07

В Івано-Франківську шукають приміщення для створення музею художника Опанаса Заливахи. Щоб розмістити 250 картин митця, які зараз зберігаються в Музеї мистецтв Прикарпаття, потрібно будівлю на 300 квадратних метрів.

Про це Суспільному Карпати повідомив директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець.

За його словами, одним із приміщень, яке б підійшло під музей Заливахи, є колишнє "Молочне кафе". Василь Романець розповів, що вивчав можливість придбання чи оренди будівлі. Втім, каже, це питання не під силу вирішити навіть за підтримки обласної влади.

... Читати далі »

Переглядів: 129 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2021

Щоб зберегти старовинні гаївки та залучити молодь до збереження цієї традиції бібліотекарі бібліотеки-філії №22 с. Тисменичани вирішили укласти буклет старовинних гаївок.

Про це йдеться на сайті Департаменту культури Івано-Франківскої міської ради.

Виявом великої радості Воскресіння з давніх-давен в усій Україні були гаївки. Люди збирались у світлий понеділок біля храмів і водили гаївки. На жаль, велика частина стародавніх гаївок вже призабута і їх можуть пригадати хіба літні люди.

... Читати далі »

Переглядів: 137 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2021

Екслібрис – це художньо оформлений ярлик (знак), котрий наклеюють на внутрішньому боці обкладинки книжки і який вказує на її власника. Варто, аби цей вид образотворчого мистецтва не занепав і його продовжили в своїй творчости теперішні майстри різця. А тим часом хотів би нагадати імена відомих умільців з виготовлення екслібрисів нашого краю. Аби цим засвідчити його давні традиції на Прикарпатті.

Скажімо, Іван Пантелюк (06.02.1913 р., с. Брустури Косівського району – 27.06.1992 р., м. Косів) – народний майстер, різьбяр – виготовляв доволі унікальні вироби для спілки «Гуцульське мистецтво». З-під його різця вийшло в широкий світ понад тисячу екслібрисів, присвячених Кобзареві, Каменяреві, Василеві Стефан ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2021

У храмі Непорочного Зачаття Діви Марії в Городенці представили книжку, приурочену до 260-ї річниці завершення його будівництва та освячення. На сторінках цього презентабельного видання, що так і називається «Костел Непорочного Зачаття Діви Марії в Городенці» і яке побачило світ у видавництві «Лілея-НВ» в Івано-Франківську, – вся історія храму від початку його спорудження й досі.

Авторами цієї фундаментальної праці є головний редактор літературно-краєзнавчого альманаху «Ямгорів» Володимир Никифорук, його колега Олександр Каглян та нині покійний Роман Смеречанський. Власне, сама презентація видання після молебня настоятеля храму о. Ігоря Ковбасюка вилилася в урочисте дійство обласного рівня, в яком ... Читати далі »

Переглядів: 132 | Долучив: Dnister | Дата: 07.05.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024