Вівторок, 19.03.2024, 13:33:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 18

Вхід в івано-франківські музеї для відвідувачів сьогодні безкоштовний. Таку акцію працівники проводять з нагоди свого професійного свята — Міжнародного дня музеїв. З 1977 року цей день відзначають 18 травня, пише Суспільне Карпати.

Урочистості у Музеї мистецтв Прикарпаття розпочалися з 12-ї години. Окрім виставок, у залі лунає музика. Для відвідувачів музею грає на струнних інструментах та виконує пісні дует "SOVA".

Також сьогодні відкрили виставку графіки Юлії Яворської, яка працює у Музеї мистецтв Прикарпаття. Це — її друга персональна виставка. Тут представлені 70 робіт, вик ... Читати далі »

Переглядів: 138 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2021

Міністерство культури та інформаційної політики оголосило перелік із 109 об’єктів з урахуванням рейтингу, що взяли участь у відборі в рамках проекту "Велика Реставрація".

До переліку входять проекти з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів.

Відбір проектів був проведений експертною групою шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування рейтингу проектів.

... Читати далі »

Переглядів: 133 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2021

Представники власників готелю «Дністер» зустрілися з представниками громадськості, яка відстоює історичну колонаду пам’ятки. Ініціатором зустрічі стало міське управління архітектури, дизайну та містобудування, яке й надало майданчик для діалогу.

Сторону власників представляли Маргарита Бойко (донька Надії Лєвшакової, якій належить готель), директор з маркетингу готелю «Надія» Роман Король і віцепрезидент Івано-Франківської Торгово-промислової палати Ігор Бартків. Спільноту, яка виступає за збереження колонади як відкритого публічного простору, представляли громадський діяч і підприємець Ростислав Шпук, учасник ГО «Кам’яниця Австрія» Тарас Олійник ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2021

У вівторок, 18 травня, на 87 році життя помер Степан Каспрук – перший директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби у 1996-2009 роках, заслужений художник України.

Про це повідомили на facebook-сторінці  Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С. Бандери.

“Колектив музею висловлює глибоке співчуття родині померлого. Памятаємо його, як надзвичайно світлу, порядну та чесну людину. Ми мали щасливу нагоду працювати під його керівництвом. Його вклад у розбудову музею неоціненний”, – додають на сторінці музею.

... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2021

У неділю, 23 травня, в обласному центрі відбудеться безкоштовна екскурсія “Романтичний Івано-Франківськ” запрошує, яку проведе  Тетяна Воскобойнікова.

“Ви помандруєте місцями, які пам’ятають невигадані історії щирих почуттів і справжніх пристрастей, а також місцями, які надихають на створення найромантичніших історій. Під час екскурсії ви почуєте про захоплюючі історії кохання у старому Станиславові, побачите найпопулярніші місця, де мешканці міста призначали і призначають побачення та освідчуються у коханні… На вас чекає романтичний Франківськ – місто, в яке закохуєшся з першого погляду і назавжди”, – розповіла екскурсовод.

... Читати далі »

Переглядів: 134 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024