Субота, 27.04.2024, 13:19:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 01

У п’ятницю, 30 квітня, у городенківському храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відкрили великодню виставку «Загублена історія».

«Друзі, з величезним задоволенням і трепетом у серці запрошуємо вас на Великодню виставку, яка триватиме цілий тиждень! Це перша мистецька експозиція у стінах костелу XVIII століття за роки незалежності України, – повідомляється на сторінці Проєкт “1743” у фейсбуці. – На вас чекають старовинні вироби? знайдені просто серед сміття у різних закутках монастиря, крипти та підвалів. Наша команда плідно працювала над тим, аби відновити та дати цінним знахідкам друге дихання. Аби загублена історія знову ожила. Ми страшенно цим пишаємось! Розділімо цю м ... Читати далі »

Переглядів: 130 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2021

У Франківську в межах проєкту «Врятуймо скарби разом» готують велику виставку, аби повернути у місто ім’я художника Модеста Сосенка. Він був улюбленцем митрополита Андрея Шептицького і розписував храми на Прикарпатті. На жаль, нічого не збереглося.

Але нині реставратори й художники по крихті намагаються зібрати пам’ять про майстра, пише Репортер.

Франківськ потребує історій

Проєкт «Модест Сосенко. Пізнай. Зрозум ... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2021

Для сучасних іванофранківців Великдень – це нагода зібратися за святковим столом у колі родини. Сто років тому галичани вважали, що на Великдень можна ще й дізнатися про своє майбутнє на наступний рік.

Важливим ритуалом було випікання пасок. Якщо у господині гарно підійшло тісто, то вважалося, що весь наступний рік у хаті пануватимуть лад і добробут. А якщо тісто не піднялося, це розуміли як застереження про невдалий рік. Погано, якщо паска підгоріла, потріскалася чи вийшла кривою – рік до наступного Великодня буде важким. Щоб із паскою все було гаразд, під час її випікання в хаті не можна було шуміти, бігати і, боронь Боже, сваритися і кричати.

... Читати далі »

Переглядів: 145 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2021

В одній із статей Репортера було старе фото ділянки навпроти кінотеатру «Космос», датоване 1970-ми роками. Про довгу споруду під бляшаним дахом, що стояла перпендикулярно теперішній вулиці Незалежності, наш постійний читач Олександр Волков розповів одну історію.

Раніше там містились склади «Міськхарчторгу», з правого боку прилягали великі холодильні камери, а ще далі – гаражі автопарку. У 1976 році з «Міськ­харчторгу» вивели овочеві магазини, створивши окрему організацію – Івано-Франківський плодокомбінат. Олександра Волкова призначили завідувачем магазину № 302 на вулиці Мазепи, 42, пише Репортер.

... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024