Вівторок, 23.04.2024, 12:11:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 18 » Як франківські музейники відзначають професійне свято
18:43:48
Як франківські музейники відзначають професійне свято

Вхід в івано-франківські музеї для відвідувачів сьогодні безкоштовний. Таку акцію працівники проводять з нагоди свого професійного свята — Міжнародного дня музеїв. З 1977 року цей день відзначають 18 травня, пише Суспільне Карпати.

Урочистості у Музеї мистецтв Прикарпаття розпочалися з 12-ї години. Окрім виставок, у залі лунає музика. Для відвідувачів музею грає на струнних інструментах та виконує пісні дует "SOVA".

Також сьогодні відкрили виставку графіки Юлії Яворської, яка працює у Музеї мистецтв Прикарпаття. Це — її друга персональна виставка. Тут представлені 70 робіт, виконаних чорною і білою гелевими ручками. Називається виставка "Хвіст Комети". Більшість робіт написані впродовж останніх двох років.

"Залишає за собою таке яскраве світло, яке ми називаємо хвостом комети, і те світло ми бачимо навіть, коли вже комета дуже далеко. І є люди, які приходять в наше життя, вони залишають після себе чи добрий, чи недобрий спогад, але тим не менше якось нас вражають, і оце такі мої рефлексії на все, що мене оточує, в основному — на людей", — розповідає Юлія Яворська.

Святослава Колденко каже, що вражена тим, як художниця вміє передати емоції двома кольорами – чорним і білим: "Єдине, що хочеться побажати, щоб вона в подальшому творила і свої роботи розводила кольорами веселки. Я щиро бажаю побачити всю красу кольорів, барв, і щоб наступна виставка вже була не графіка, а повністю олією або акварель, як там її душа побажає".

​Директор Музею мистецтв Прикарпаття Василь Романець розповідає, що відкриття музею відбулося 41 рік тому саме у цей день — 18 травня. Тому, аби відзначити річницю, запросили три музичні колективи. Наразі музейники шукають приміщення, аби мати більше виставкових площ, розповідає Василь Романець.

"Багато робіт маємо у нашому фондосховищі, і бракує площ, щоб ми їх виставляли. Якщо ми раніше по місяцю виставляли, то зараз — лише по 15 днів, щоб встигати більше показати людям. Нам конче треба ще окрему залу для сучасного мистецтва. Тому що це все-таки — сакральна споруда. Тут — роботи таких відомих майстрів, як Пінзель", — каже Романець.

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї, який розміщений у Ратуші, сьогодні також вхід безкоштовний вхід.

Нагадаємо, 19 травня в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкриють освітній простір.


Переглядів: 143 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024