П`ятниця, 26.04.2024, 18:53:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Липень » 16

Копію найстарішої дзвіниці Микуличина, яка повторюватиме звук справжньої, планують встановити цього року в парку-музеї під відкритим небом "Карпати в мініатюрі", що у місті Яремче. Про це Суспільному Карпати розповів засновник парку та ГО "Центр соціальних та ділових ініціатив" Юрій Карпін. За його словами, зараз збирають гроші на втілення цього проєкту.

Олексій Карпін вже четвертий рік працює у парку-музеї екскурсоводом. Частину матеріалу для розповідей йому передали колеги. Деякі факти шукав сам в інтернеті. Щоб зацікавити слухача, розповідає багато цікавих фактів.

... Читати далі »

Переглядів: 152 | Долучив: Dnister | Дата: 16.07.2021

Інвестори з Ribas Hotels Group обіцяють максимально зберегти автентичні елементи архітектурної пам’ятки, в якій працюватиме чотиризірковий бутік-готель на 45 номерів та ресторація.

Про наміри Ribas Hotels Group відкрити готель в Івано-Франківську повідомив гендиректор і засновник компанії Артур Лупашко. Він оголосив, що шукає партнера-ресторатора для майбутнього готелю Ribas Ivano-Frankivsk.

“Локація — центральна. Історична дуже гарна будівля. Буде стильний бутік-готель на 45 номерів рівня 4 зірки рівня Рібас Карпати. Є майже 200 м2 і класний дворик для ресторану. Шу ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Долучив: Dnister | Дата: 16.07.2021

Одним із найвідоміших книготорговців і видавців старого Станиславова був Маріан Гасклер, чиє підприємство охоплювало кілька різних видів діяльності.

Тут продавалися книги, видані самою книгарнею, і література інших видавництв. Крім того, підприємство займалося продажем і випозичанням нот, започаткувало читальню художньої і науково-популярної літератури й агенцію преси.

У 1912 році власник переніс книгарню до будинку Іпотечного банку (нині вул. Незалежності, 19). І все начебто йшло добре, але в 1913 році в книгарні сталася неприємність – почали регулярно пропадати книги. Причому зникали дорогі видан ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Долучив: Dnister | Дата: 16.07.2021

Якби сучасний іванофранківець якимось дивом потрапив до магістрату старого Станиславова, він був би здивований.

Адже тодішній магістрат виконував найрізноманітніші функції, і в його будівлі можна було зустріти дуже різношерсту публіку. Місцева преса називала магістрат «поліційно-будівельною владою», натякаючи на дві його важливі функції: регулювання будівничих справ і управління міською поліцією.

Крім того, в міській ратуші стояла вага. Місцеві різники безбожно обважували покупців, тому в бюро торгового комісара встановили вагу, щоб кожен охочий міг зважити придбаний товар. При магістраті так ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 16.07.2021

Якщо сучасного іванофранківця запитати, які комахи йому докучають найбільше, він, не замислюючись, назве набридливих комарів. А от у Станиславові в давні часи небажана домашня живність була значно різноманітнішою, тому засоби для боротьби зі шкідниками користувалися стабільно високим попитом, а їхній асортимент постійно розширювався.

Надокучливі «гості»

У давні часи, коли хімічних засобів проти комах ще не було, люди закривали ліжка балдахінами, які служили не для краси, а з суто практичною метою – щоб зі стелі не падали блощиці. Ліжка з червоного дерева ввійшли в моду, бо на них були н ... Читати далі »

Переглядів: 202 | Долучив: Dnister | Дата: 16.07.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024