Четвер, 18.04.2024, 11:50:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 17 » Галич готується до відзначення 1125-річчя
21:26:58
Галич готується до відзначення 1125-річчя

Підготовці до відзначення 1125-ої річниці з часу першої згадки про місто Галич присвятили сьогоднішнє засідання організаційного комітету, до складу якого увійшли представники обласної та місцевої влади, духовенства, народні обранці, ректори прикарпатських університетів, керівники провідних підприємств краю.

Присутнім представили проєкти персональних складів організаційних комітетів на всіх рівнях – державному, обласному і місцевому, а також запропонували до розгляду проєкт плану заходів із відзначення визначної дати. Слід додати, що з нагоди святкування 1125-ої річниці Княжого Галича заплановано проведення численних духовно-мистецьких та організаційних заходів, таких як Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, фестивалі «Галицьке лицарство», «Галицька брама», «Золотий тік», Фестиваль ковалів тощо.

Також у планах створення художнього фільму «Над Галичем гримить» за однойменною повістю С. Фостуна та міжнародної дослідницької експедиції «Галич в архівах Європи і світу».

Окрім того, у рамках заходів мають на меті регенерувати історико-культурне середовище Давнього Галича. Зокрема, планується реставрація пам’яток архітектури, у тому числі Галицького замку. До слова, проект реконструкції включено до переліку об’єктів Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Його кошторисна вартість складе понад 40 мільйонів гривень. Також будуть проведені роботи щодо відновлення та будівництва об’єктів соціальної та туристичної інфраструктури на території колишньої столиці Галицько-Волинської держави, упорядкована транспортна та інженерна інфраструктура ряду споруд і мереж.

За словами начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимир Федорака, відзначення пам’ятної дати Давнього Галича на всеукраїнському рівні свідчить про славну історію міста, яке є колискою національної культури та духовності. Тому ми повинні зберегти і примножити славу княжого Галича.


Переглядів: 124 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024