Середа, 17.04.2024, 01:46:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2020 » Вересень » 15 » Історичні двері колишнього концертного залу замінять на нові. А старі — віддадуть на реставрацію
21:02:06
Історичні двері колишнього концертного залу замінять на нові. А старі — віддадуть на реставрацію

Куди їх встановлять після відновлення — поки невідомо.
13 вересня на своїй facebook-сторінці  відомий у Калуші краєзнавець Василь Фіцак оприлюднив такий допис: 

«Іде реставрація архітектурної  пам'ятки, концертного залу, приміщення колишнього товариства «Сокіл», будівлі 1902 року. Тут є один архітектурний елемент, старі двері, які по ходу ніхто не реставруватиме, як це має бути, а просто замінять. Це єдині старовинні двері, які є носієм історичної інформації. Вперше Карл І ерцгерцог відвідав Калуш в серпні 1916 року. Другі відвідини відбулись 29.08.1917 року, де зроблені світлини біля цих дверей. Часто двері є окрасою взагалі фасаду будівлі. Є одне питання, чи хтось вивчав чи можливо їх відреставрувати і залишити, чи легше просто замінити???».  У своїх коментарях калушани в основному висловлюються за збереження і реставрацію історичних дверей.

Реставрацією колишнього концертного залу займається  ПП «Еліт Україна». Це приватне підприємство стало переможцем тендеру, який оголосив замовник робіт — управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради. Договір було укладено 3 березня на суму 6,4 млн гривень.  

Нагадаємо, фінансування робіт здійснюється за рахунок грантових коштів проекту «КУЛЬТУРА У ВІДДЗЕРКАЛЕННІ» — Реставрація Будинку Культури в м. Сеїні (Румунія) та Концертного Залу в м. Калуш (Україна) у Мультикультурні Центри».  Термін виконання робіт з реставрації концертного залу — 30 червня 2021 року.

Як повідомив у коментарі «Вікнам» керівник ПП «Еліт Україна» Михайло Панько, проєктом передбачена заміна старих дверей на нові. Вони будуть аналогічними — дерев’яними, з дуба, з таким ж візерунками, як і на старих дверях. За словами Михайла Панька, сьогодні він зустрівся з Василем Фіцаком та представниками управління культури. Зійшлися на тому, що старі двері демонтують та передадуть на реставрацію.


Переглядів: 165 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024