Субота, 27.04.2024, 04:47:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 9 » Кримінальні історії: Загадкове вбивство
22:06:43
Кримінальні історії: Загадкове вбивство

У вересні 1934 року під Яремчем трапилося загадкове вбивство, яке нагадувало класичний детективний сюжет, адже до числа підозрюваних належало обмежене коло осіб – пише “Західний кур’єр”.

Потерпілий, Герман Крумгольц, був уродженцем Станиславова. В 20-річному віці він виїхав до Німеччини, оселився у Берліні й започаткував власний ювелірний бізнес. Справа процвітала, і Крумгольц доробився до значних статків. З приходом гітлерівського режиму він був змушений закрити свою ювелірну майстерню й повернутися до рідного Станиславова. Хоч на той час Крумгольц був уже в поважному віці, він не хотів сидіти склавши руки й вирішив інвестувати зароблені кошти у якийсь новий бізнес. За порадою свого друга він узяв в оренду пансіонат «Свитязянка» під Яремчем у спілці зі станиславівським ресторатором Маєром Гюбнером.

Бізнес одразу пішов успішно, тож обидва партнери потирали руки від радості. В пансіонаті час від часу організовувалися пишні прийоми для світської публіки. А після одного з таких прийомів Герман Крумгольц раптово помер. У поліції виникла підозра, що співвласника пансіонату отруїли, тож почалося розслідування. Той злощасний прийом не був багатолюдним, але на ньому були присутні кілька жінок, з якими, за словами пліткарів, у Крумгольца колись були романи, а також партнер загиблого Маєр Гюбнер і його зять Вальдман – теж багатий підприємець, співвласник відомої станиславівської фірми «Рух-Промет».

Обидвох відразу ж заарештували, підозра впала також на кухарку, яка готувала наїдки для прийому. Однак Вальдмана і кухарку поліція невдовзі випустила з ув’язнення за браком будь-яких доказів їхньої провини. Маєр Гюбнер перебував у в’язниці довше, але і його правоохоронці були змушені випустити, бо переконливих доказів його провини не було виявлено. На жаль, поліції так і не пощастило розгадати цю загадку «вбивства у замкненій кімнаті».


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 151 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024