Четвер, 25.04.2024, 22:07:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Грудень » 16 » "УПА. Історія нескорених" - у кожну школу Коломиї
18:45:27
"УПА. Історія нескорених" - у кожну школу Коломиї
«УПА. Історія нескорених» – з такою виставкою завітали представники ГО «Зарваницька ініціатива» до ще одного навчального закладу Коломиї.
Нещодавно таку ж виставку презентували у Коломийській гімназії ім. Михайла Грушевського, 14 грудня ознайомитися з фотографіями та дізнатися про невідомі сторінки історії мали змогу учні загальноосвітньої школи №9 «Коломийський природничо-математичний ліцей».
Як і обіцяли організатори, виставка буде репрезентована у всіх навчальних закладах міста.
Ця виставка є унікальним проектом, де вміщено близько півтисячі оригінальних фото та вперше експоновано внутрішні документи Організації українських націоналістів та УПА. Цього разу до Коломиї приїхали представники ГО «Зарваницька ініціатива» політолог Юрій Атоняк та історик-публіцист Володимир Муравський.
Вони розповіли дітям чимало цікавих і досі не відомих фактів про вояків УПА та про їхню героїчну боротьбу за українську соборну державу.
Координатором проведення репрезентацій фотовиставки «УПА. Історія нескорених» у Коломиї є член ГО «Зарваницька ініціатива», депутат Коломийської міської ради Любомир Глушков, який разом з депутатом Коломийської міської ради Юрієм Плеканом зобов’язуються і надалі проводити такі заходи в усіх навчальних закладах міста.
Окрім того, як повідомив нам Л. Глушков, експозицію фотографій та супроводжуючу літературу організатори дарують для кожного навчального закладу, де проводять зустріч, щоб вчителі і діти мали змогу користуватися наочним матеріалом для вивчення історичних сторінок створення та діяльності Української повстанської армії.
Експозиція, яку привезли представники ГО «Зарваницька ініціатива», надзвичайно цінна, адже вона правдиво та об’єктивно висвітлює в яскравому форматі інформацію про славних вояків, захисників українського народу.
Наталка Коломієць, Коломийські Вісти

Переглядів: 595 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024