П`ятниця, 29.03.2024, 11:25:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Грудень » 09
Івано-Франківська обласна державна адміністрація прийняла розпорядження №806 «Про відзначення в області 100-річчя Національної скаутської організації Пласт». Дане розпорядження підписане головою ОДА Михайлом Вишиванюком. 
Розпорядження передбачає затвердження організаційного комітету та плану заходів, які будуть проводитися в області у 2012 році. Фінансування розпорядження буде здійснюватися виходячи із можливостей дохідної частини обласного бюджету.
План святкових заходів передбачає виконання 18 пунктів. Серед них: проведення акції «Вифлеємський вогонь миру», організацію «Школи Альпійського Лещетарства», проведення екологічної акції «Чиста вулиця – пропаганда культури серед жителів міст, селищ та сіл області», відкриття пам’ятного знаку пластунам, святкову програму в облмуздрамтеатрі, в ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011

На Рожнятівщині впорядкували ще одну туристичну принаду – Ангелівську Домницю. Опікувалися давньою доменною піччю волонтери із фундації «Карпатські стежки».
Координатор акції по збереженню пам’ятки Василь Фіцак розповідає в 2011 році вони реконструювали домницю.
Окрім роботи, яку провела фундація «Карпатські стежки», допомогу надало «Осмолодське лісове господарство». Підприємство забезпечило волонтерів лісоматеріалами та спецтехнікою, розповідає Василь Фіцак.
Ангелівська Домниця розташована на Рожнятівщині між селами Ясень та Гриньків. Вона - єдина в Україні пам’ятка старовинної культури національного значення.
Будівництво доменної печі розпочато у 1810 році за сприяння гр ... Читати далі »
Переглядів: 681 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011

У Коломиї відбулася студентська теоретична конференція присвячена 810 річниці від дня народження першого короля Русі-України Данила Галицького. 
Визначні дати в історії України в Музеї історії міста Коломиї вже традиційно відзначають проведенням цікавих просвітницьких заходів. Тож не порушуючи традицій не оминули і цю сторінку в історії. Тим паче, що Коломия завдячує князю Данилу Галицькому першою літописною згадкою про місто.
«Якби не Данило Галицький, то напевне не було би першої літописної згадки про Коломию за 1241 рік. Літо-осінь, 1241 року у літописі Галицькому згадується, що князь Данило Галицький держав сію Коломию для роздавання орудникам», – нагадав історію директор музею Михайло Арсак. 
Конференцію провели спіль ... Читати далі »
Переглядів: 511 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011

За «совітів» нинішня вулиця Кисілевської називалась Восьмого березня. У 1950-х роках там мешкав зовні нічим не примітний дідуган, але місцеві знали його як чаклуна. Ніби за невелику винагороду він міг навести вроки чи вилікувати майже від усіх хвороб.
За легендою, були тоді на тій вулиці два родинних клани, які ворогували між собою нічим не гірше від шекспірівських Монтеккі та Капулетті. І ось до діда звернулась одна зі сторін (наприклад, Монтеккі), аби той когось там врік у конкурентів. Чаклун погодився, а незабаром померла мама глави роду Капулетті. Може, «мольфар» перестарався, а може, то був випадковий збіг обставин – цього ми вже ніколи не довідаємось. Але розплата наступила миттєво. Того ж вечора до хати старого увірвався невтішний син померлої та зарубав діда сокирою.
Старожили й досі ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011

Колись головним «армійським» святом було 23 лютого. Сьогодні в Україні є 6 грудня – День Збройних сил. Між тим, військових тепер не часто побачиш на вулицях. А нечисленні польоти винищувачів спричиняють у франківців ледь не паніку. Проте старші люди добре пам’ятають, що раніше Івано-Франківськ був закритим – іноземців сюди не пускали. Це обумовлювалось великою кількістю військових частин. Куди все поділося?

Була армія
Після розвалу імперії Україні залишилась потужна армада. Адже СРСР готувався воювати майже з цілим світом. Структура армії була простою. Її основу складали військові округи, які у воєнний час перетворювались на фронти. Округи складалися з армій, армії – з корпусів і дивізій, а ті з полків. Крім того, існували окре ... Читати далі »
Переглядів: 775 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011

16 грудня в Рогатині відбудеться науково-практична конференція «Історико-культурні традиції релігійних громад церков Різдва Пресвятої Богородиці та Святого Юра міста Рогатина». Захід проходитиме в актовому залі Рогатинської дитячої школи мистецтв ім. Бориса Кудрика (м. Рогатин, вул. Шевченка, 2). 
Початок о 11.00 год. Реєстрація з 10.00 год. в приміщенні Рогатинської міської ради (вул. Шевченка, 2).
Переглядів: 569 | Долучив: Dnister | Дата: 09.12.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024