П`ятниця, 19.04.2024, 10:57:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Грудень » 15
11 грудня в обласному Народному домі «Просвіта» відкрито фотовиставку «Галич на зламі тисячоліть». Організаторами заходу стали Національний заповідник «Давній Галич» та обласна організація ВУТ «Просвіта» за підтримки Міністерства культури України.
На відкритті фотовиставки виступили голова обласної організації ВУТ «Просвіта» Степан Волковецький; генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» (і одночасно голова Галицького райміськоб’єднання ВУТ «Просвіта») Олександр Береговський; автор виставки, заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з питань розвитку та охорони пам'яток Володимир Дідух; Заслужений працівник культури України, краєзнавець Михайло Головатий та ін.
Виставка привернула увагу всіх гостей Народного дому з різних усюд нашої області – ... Читати далі »
Переглядів: 606 | Долучив: Dnister | Дата: 15.12.2011

Вже не перший рік у закладі відбуваються Андріївські вечорниці - заходи, під час яких коломийські студенти відтворюють давні народні звичаї та обряди напередодні одного із найзагадковіших та найвеселіших зимових свят - св. Андрія. І хоча апостол Андрій Первозванний - християнський святий, народна традиція сягає своїм корінням у далекі дохристиянські часи. Насамперед вечір напередодні 13 грудня пов’язаний із любовною магією, ворожіннями та передбаченнями дівочої долі.   
Цьогоріч свято у Музеї влаштували студенти І та IV курсів Коломийського політехнічного технікуму, під час якого дівчата ворожили, старші «ґаздині» давали настанови «молодим», а парубки завзято жартували. Не бракувало й веселих пісень та запальних танців. Учасники вечорниць зуміли створити чудовий настрій усім присутнім, серед яких були й художники – учасники Всеукраїнського си ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Долучив: Dnister | Дата: 15.12.2011

Найстаршому Всеукраїнському дитячому журналу, що видається на Прикарпатті, виповнилось 80 років.
Перший номер цього журналу вийшов у далекому 1931-у, також напередодні свята Миколая. І хоч у 1939 під впливом історичних обставин він на довгі роки припинив своє існування, у відродженій українській державі, 18 років тому, у невеличкому Рогатині "Дзвіночок" знову голосно заявив про себе.
В Івано-Франківську в обласному Народному домі "Просвіта" за ініціативи жіночої громади відбулись урочистості з нагоди ювілею цього видання, на які, окрім галасливої дітвори, завітали також представники обласної влади, Рогатинської районної влади, письменники і художники, причетні до створення чудового часопису для дітей.
Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 15.12.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024