Четвер, 25.04.2024, 21:58:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Грудень » 03
З кожною новою виставкою, яка експонується у Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» збільшується коло осіб, яке хоче бути ближчим до світу мистецтва. Це – як відвідувачі виставок, які прагнуть побачити твори малярства і поспілкуватися з їхніми авторами, так і самі митці – які мають потребу передати оточуючим свою бачення навколишнього світу. Картинна галерея у Галичі стає дедалі більш популярною у мистецьких колах. Тому не випадково у ній представляють свої твори, як художники нашої області, так і з інших регіонів. 
Останнього листопадового дня 2011 року тут представляв свої твори уродженець села Надієва, що на Долинщині Степан Теліжин. Цікаво, що одне з урочищ села в якому він народився, називається «Галицьке». Виставка його малярства під назвою «Краєвиди Бойківщини» була присвячена 20-ій річниці Всеукраїнського референдуму що ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Долучив: Dnister | Дата: 03.12.2011

Днями в Івано-Франківську освітяни Прикарпаття провели круглий стіл з вивчення і популяризації гуцульського діалекту з участю директора інституту української мови НАН України доктора філологічних наук Павла Гриценка. Зустріч відбулась з ініціативи громадського об’єднання «Поклик нації» на чолі з Тарасом Боднаром, який уже не вперше порушує питання гуцульського діалекту, трактуючи його як «гуцульську мову».
В актовій залі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти зібралися вчителі, науковці, діячі, не байдужі до Гуцульщини загалом і до гуцульського діалекту зокрема. У семінарі взяли участь заступник начальника головного управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА Марія Мрічко, ректор Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Роман Зуб’як, представники Прикарпатського національного університету ім. В. Ст ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Долучив: Dnister | Дата: 03.12.2011

Одним із питань, які розглядала обласна рада на XI сесії, стало обговорення питання про виконання обласної Програми пошуку та перепоховання жертв репресій тоталітарних режимів на 2010—2011 роки. Після активного обговорення виконаного в рамках цієї програми облрада вирішила: рішення не виконано.
«Відсутність події»
Обговорення депутатами обласної Програми пошуку та перепоховання жертв репресій тоталітарних режимів звелося переважно до обговорення теми розкопок у селі Пшеничниках Тисменицького району, які почав проводити «Меморіал» у вересні 2010 року («Галичина» про це писала 9 жовтня 2010 р., 19 жовтня 2010 р., 12 травня 2011 р. і 
1 червня 2011 р.). 
Заступник г ... Читати далі »
Переглядів: 727 | Долучив: Dnister | Дата: 03.12.2011

Книгарня «Є» запрошує на семінар «Орнаментація як дискурс дописемних культур» від Тоталітарного Філософського Клубу, що відбудеться 4 грудня. Тоталітарний філософський клуб «28» розпочинає свої діалоги з презентаціі археологом Тарасом Ткачуком теми: «Орнаментація, як дискурс дописемних культур». Буде запропоновано таке бачення: орнамент, як вторинна моделююча система в різних культурах, на прикладі американо-індіанської культури Нового світу - Анасазі та Старого світу, Трипілля - Кукутень. 
Адреса Книгарні «Є»: вул. Незалежності, 31, 4-ий поверх. Початок — о 16.00. Вхід вільний.
Переглядів: 601 | Долучив: Dnister | Дата: 03.12.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024